Εντυπωσιασμένος ο Ρόσι από την απόδοση του Βινιάλες

Γιώργος Βαρίνος
Εντυπωσιασμένος ο Ρόσι από την απόδοση του Βινιάλες
Εκστασιασμένοι είναι οι περισσότεροι από την απόδοση του Μάβερικ Βινιάλες στις τελευταίες δοκιμές της χρονιάς στο MotoGP καθώς ήταν ο μόνος που κατέβηκε κάτω από το 1.30.

Ο Μάβερικ Βινιάλες - που οδήγησε για πρώτη φορά την Μ1 στο διήμερο τεστ - έκανε δοκιμές με την μοτοσυκλέτα του 2016, ενώ o Βαλεντίνο Ρόσι με αυτήν το 2017.

Την Τρίτη ο Μάβερικ Βινιάλες ήταν ο ταχύτερος όλων, με διαφορά 20 χιλιοστών από τον Rossi, ενώ χτες κατάφερε να κάνει έναν εξαιρετικό χρόνο: 1:29,975 και ήταν ο μόνος που «έπεσε» κάτω από το 1:30.

Ο ίδιος ο Βαλεντίνο Ρόσι αναφέρει «Ήταν αρκετά εντυπωσιακός από την Τρίτη και χτες ακόμα περισσότερο, έκανε 1:29 και αυτός είναι τεράστιος χρόνος. Ήταν καταπληκτικό το ντεμπούτο του». Η Yamaha αποφάσισε να δώσει στον Μάβερικ Βινιάλες τη μοτοσυκλέτα του 2016 για να εξοικειωθεί, ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι έκανε διάφορες δοκιμές με αυτή του 2017. Ο γιατρός στις ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε «Κάναμε πολλή δουλειά, πολλούς γύρους και συγκρίναμε την παλιά με τη νέα και αξιολογήσαμε το νέο κινητήρα και το νέο πλαίσιο». «Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουμε, αυτό είναι σίγουρο, ειδικά με τον κινητήρα αλλά και με το πλαίσιο». «Η πρώτη αίσθηση είναι καλή, αλλά θέλουμε κάτι διαφορετικό στις ρυθμίσεις. Χρειαζόμαστε χρόνο για να κατανοήσουμε την ισορροπία». «Πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην επιτάχυνση και να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να έχουμε ακόμα καλύτερη έξοδο από τις στροφές». Όταν τον ρώτησαν αν είδε βελτίωση με το μοτέρ, σε σχέση με την Τρίτη που το είχε χαρακτηρίσει: “όχι φανταστικό” ο Ρόσι είπε: «Η αίσθηση είναι η ίδια. Δεν έχουμε τεράστια βελτίωση σ’ αυτόν τον τομέα. Πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο».

Το ότι ακόμα και ο Βαλεντίνο Ρόσι εντυπωσιάστηκε από την απόδοση του Μάβερικ Βινιάλες, εξασφαλίζει πως το πρωτάθλημα του 2017 θα είναι για άλλη μια χρονιά τρομερά ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!