Σάρωσε η Nissan στην Ιαπωνία

Σάρωσε η Nissan στην Ιαπωνία

Διπλή επιτυχία για τη Nissan στην έδρα της, καθώς κέρδισε τον τίτλο του ιαπωνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς και τον αντίστοιχο για την Τεχνολογία της Χρονιάς. 

Σάρωσε η Nissan στην Ιαπωνία

Το Nissan Serena και το σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης ProPILOT, αναδείχτηκαν αντίστοιχα Αυτοκίνητο και Τεχνολογία της Χρονιάς για την περίοδο 2016-2017 στην Ιαπωνία, από το Automotive Researcher’s and Journalists’ Conference of Japan.

Πέρα από το γεγονός ότι το ίδιο αυτοκίνητο καταφέρνει να αποσπάσει και τα δύο βαρύτιμα βραβεία, είναι η πρώτη φορά που ένα πολυμορφικό καταφέρνει κάτι αντίστοιχο, στ θεσμό του RJC Αυτοκινήτου της Χρονιάς.

Η τελική ψηφοφορία για το RJC Αυτοκίνητο της Χρονιάς πραγματοποιήθηκε στις 15 Νοεμβρίου, όπου η επιτροπή εξήγησε το λόγο για τον οποίο απένειμε τα δύο βραβεία στη Nissan :  «To Nissan Serena είναι εξοπλισμένο με καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσφέρουν εντυπωσιακή ευκολία χρήσης, όπως η αυτόματη συρόμενη πόρτα, η διπλή πίσω πόρτα που συμβάλλει στην πανεύκολη φόρτωση των αποσκευών και  τα πλευρικά συρόμενα καθίσματα στην 2η σειρά, που βελτιώνουν σημαντικά την ευκολία της επιβίβασης. Εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι το πρώτο στον κόσμο minivan που προσφέρει  το 2ο επίπεδο αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης σε  λογική τιμή. Το ProPILOT της Nissan, η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης σε μια λωρίδα κυκλοφορίας,  ελέγχει αυτόματα την επιτάχυνση, την πέδηση αλλά και το σύστημα διεύθυνσης, μειώνοντας σημαντικά τον φόρτο εργασίας του οδηγού, ειδικά σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας και μεγάλης κίνησης στις εθνικές οδούς. Πιστεύουμε ότι το ProPILOT είναι μια πολύ σημαντική τεχνολογία για την ανάπτυξη σε πλήρη κλίμακα της αυτόνομης οδήγησης στο μέλλον».

Από τον Αύγουστο όπου και ξεκίνησε η εμπορική του διάθεση, το πλήρως επανασχεδιασμένο Serena σημειώνει μια πολλά υποσχόμενη πορεία, με τις παραγγελίες του να ξεπερνούν ήδη τις  30.000 μονάδες.

Best of internet