Η πρώτη cabrio Mercedes-Maybach (pics)

Νίκος Τσιώκος
Η πρώτη cabrio Mercedes-Maybach (pics)
Η Mercedes-Maybach S650 Cabriolet παρουσιάζεται για πρώτη φορά ως cabrio στο κοινό, τη στιγμή που η παραγωγή της θα περιοριστεί στα 300 οχήματα.

Ημέρα παρουσιάσεων στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες λίγο πριν αυτό ανοίξει τις πύλες του και η Mercedes έφερε στο... φως τη Maybach S650 Cabriolet. Αυτή έρχεται για πρώτη φορά ως cabrio και βασίζεται στην AMG S65 Cabriolet.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι ότι η γερμανική μάρκα θα περιορίσει την παραγωγή της μόλις στα 300 οχήματα και αναμένεται αυτά να κυκλοφορήσουν στους δρόμους του Ηνωμένου Βασιλείου το δεύτερο τρίμηνο του 2017. Από εκεί και πέρα, το... περιεχόμενο κάτω από το καπό είναι ο ίδιος εξάλιτρος V12 κινητήρας με την S65, ο οποίος αποδίδει 630 ίππους και 1000 Nm μέσω του 7G-Tronic κιβωτίου ταχυτήτων 7 σχέσεων.

Όσον αφορά τις επιδόσεις της, η Maybach S650 Cabriolet επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε 4,1 δεύτερα, ενώ πιάνει μέγιστη ταχύτητα τα 250 χλμ./ώρα. Μάλιστα, είναι άξια αναφοράς και η μέση κατανάλωσή της, η οποία φτάνει τα 12 λίτρα/100 χλμ., ένας πολύ εντυπωσιακός αριθμός για τα... κυβικά της, τη στιγμή που οι εκπομπές ρύπων αγγίζουν τα 272 γραμμάρια/χλμ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το εσωτερικό, εντοπίζει κανείς το υψηλής ποιότητας δέρμα και τις γραμμές που ξεχωρίζουν στα καθίσματα, τη στιγμή που οι αγοραστές θα πάρουν κι ένα μπρελόκ μαζί με πιστοποιητικό, το οποίο θα έχει υπογράψει ο πρόεδρος της Mercedes, Ντίτερ Ζέτσε.

Τέλος, να τονίσουμε ότι η τιμή του αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ αυτή της AMG S65 Cabriolet (19390 λίρες ή 223818 ευρώ) και για την ακρίβεια να φτάσει τις 300 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!