Stelvio, SUV... α λα Giulia από Alfa Romeo (pics)

Νίκος Τσιώκος
Stelvio, SUV... α λα Giulia από Alfa Romeo (pics)
Η Alfa Romeo παρουσίασε το πρώτο της SUV, το Stelvio, το οποίο μοιάζει πολύ στην Giulia, ενώ υπάρχει και η έκδοση Quadrifoglio, που έχει ως στόχο τις Porsche Macan και Jaguar F-Pace.

Στο... φως ήρθε το πρώτο SUV της Alfa Romeo στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Ο λόγος για το Stelvio, το οποίο μοιάζει πολύ στην Giulia από σχεδιαστικής πλευράς, αφού έχει αρκετά κοινά στοιχεία. Σε αυτό θα ξεχωρίζει η έκδοση Quadrifoglio, η οποία έχει στόχο να... χτυπήσει τις Porsche Macan και Jaguar F-Pace.

Αυτή θα διατίθεται με V6 κινητήρα με διπλό τούρμπο 2.9 λίτρων, ο οποίος θα αποδίδει 510 ίππους και 600 Nm ροπή μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων, με τις επιδόσεις της να... εντοπίζονται στα 4 δεύτερα για την επιτάχυνση από στάση σε 100 χλμ./ώρα και στα 284 χλμ./ώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τη μέγιστη ταχύτητα.

Από εκεί και πέρα, η ιταλική μάρκα θα διαθέσει τον δίλιτρο κινητήρα βενζίνης και αυτόν πετρελαίου στα 2.2 λίτρα, ενώ ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε τέσσερα mode, τα Dynamic, Natural, Advanced Efficiency και Race.

«Ο λόγος που ο κόσμος θα αγοράσει του μεσαίου μεγέθους SUV μας είναι ότι θα μείνουν ανάρπαστοι από τις αεροδυναμικές. Κάθε αυτοκίνητο που φτιάχνει η Alfa πρέπει να ξεχωρίζει γι' αυτόν τον λόγο και αυτό το όχημα δε θα απογοητεύσει», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo και της Maserati, Ρέιντ Μπίλιαντ, ενόψει της παρουσίασης του Stelvio.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το εν λόγω μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2017, με την τιμή εκκίνησης να εκτιμάται στις 40 χιλιάδες δολάρια (37158 ευρώ) για τη στάνταρ έκδοση και στις 65 χιλιάδες (60381 ευρώ) για την Quadrifoglio, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε στο μέλλον ένα μικρότερο κι ένα μεγαλύτερο SUV από την Alfa Romeo.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!