Πισωκίνητη και cabrio η νέα Huracan (pics)

Πισωκίνητη και cabrio η νέα Huracan (pics)

Η νέα Lamborghini Huracan πήρε την ονομασία Rear Wheel Drive Spyder από τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς, ενώ είναι και cabrio.

Πισωκίνητη και cabrio η νέα Huracan (pics)

Το νέο μοντέλο της Huracan, που θα πλασαριστεί στην αγορά από τον Ιανουάριο του 2017, παρουσίασε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες η Lamborghini. Αυτό φέρει πολλές αλλαγές, αρχής γενομένης από την ονομασία, καθώς αυτή είναι Rear Wheel Drive Spyder, η οποία προκύπτει από τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Ωστόσο, έχουν ακολουθήσει κι άλλες αλλαγές στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα, τη στιγμή που η ιταλική φίρμα έχει φροντίσει να αυξήσει την κάθετη δύναμη στο μπροστινό μέρος, προκειμένου να βελτιώσει την πρόσφυση. Μάλιστα, η νέα Huracan είναι... topless, αφού αφαιρέθηκε η οροφή της και έγινε cabrio, με τη νέα υφασμάτινη να ανοίγει και να κλείνει σε 17 δεύτερα!

Όσον αφορά το... περιεχόμενο κάτω από το καπό, αυτό παρέμεινε απαράλλαχτο και πρόκειται για τον ατμοσφαιρικό V10 κινητήρα χωρητικότητας 5.2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 580 ίππους και 540 Nm ροπή μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη. Όλα αυτά, βέβαια, φέρνουν και εξαιρετικές επιδόσεις, με την Huracan Spyder να επιταχύνει από στάση σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δεύτερα, ενώ πιάνει μέγιστη ταχύτητα τα 319 χλμ./ώρα.

Όμως, αξίζει να σημειώσουμε ότι είναι λίγο πιο βαριά από την coupe έκδοσή της, που προηγήθηκε, καθώς υστερεί κατά 120 κιλά σε βάρος και ζυγίζει 1509. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή επίσημα η τιμή εκκίνησής της, όμως εκτιμάται ότι αυτή θα είναι τα 170 χιλιάδες δολάρια, που... μεταφράζονται σε περίπου 158 χιλιάδες ευρώ.

Best of internet