Δεν αλλάζει σχέδια για Μεξικό η Ford λόγω Τραμπ

Νίκος Τσιώκος
Δεν αλλάζει σχέδια για Μεξικό η Ford λόγω Τραμπ
Η ενδεχόμενη... ταρίφα του Τραμπ περί 35% στα εισαγόμενα οχήματα από το Μεξικό στις ΗΠΑ δεν πτοεί τη Ford, η οποία δε σκοπεύει να αλλάξει τα πλάνα της για την εν λόγω χώρα.

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ φαίνεται ότι θα έχει συνέπειες για το Μεξικό. Εξ' αυτών αναμένεται να είναι και μία... ταρίφα ύψους 30%, όσον αφορά τα εισαγόμενα οχήματα από τη χώρα του Μεξικού στην Αμερική.

Ωστόσο, αυτό δεν πτοεί τη Ford, η οποία δε σκοπεύει να αλλάξει τα σχέδιά της για τις επενδύσεις της εκεί, όπως δήλωσε ο Μαρκ Φιλντς. «Μία ταρίφα σαν κι αυτή θα επιβληθεί σε όλο τον αυτοκινητικό τομέα και αυτό θα μπορούσε να έχει τεράστια επίδραση στην οικονομία των ΗΠΑ. Συνεχίζω να είμαι πεπεισμένος ότι θα επικρατήσουν οι σωστές πολιτικές.

Νομίζω ότι όλοι μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο, που είναι μία υγιής και ζωηρή οικονομία των ΗΠΑ. Περιμένουμε να δουλέψουμε αποτελεσματικά και θετικά με την εκλεγμένη κυβέρνηση και το νέο Κογκρέσο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Motor Co.

Μάλιστα, τόνισε πως ούτε θα επηρεαστεί το πρότζεκτ για 13 νέα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020. «Πιστεύω ότι ο εξηλεκτρισμός θα γίνει μεγαλύτερο μέρος αυτής της βιομηχανίας επειδή δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ. Όταν κοιτάς παγκοσμίως τους κανονισμούς σε Ευρώπη και Κίνα, οδηγούνται προς τον εξηλεκτρισμό», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!