Αποχωρεί από τη McLaren ο Ντένις

Αποχωρεί από τη McLaren ο Ντένις

Αποχωρεί από τη McLaren ο Ντένις

Ο Ρον Ντένις αποφάσισε να παραιτηθεί από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του McLaren Technology Group, μετά από διαφωνία με τους μετόχους.

Μετά από 35 χρόνια στο τιμόνι της McLaren, ο Ρον Ντένις αποφάσισε να παραιτηθεί από πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του McLaren Technology Group μέχρι τον Ιανουάριο, όταν και λήγει το συμβόλαιό του. Ο Βρετανός οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους μετόχους, κατά την οποία είχε διαφωνία για το στιλ διαχείρισης και το μέλλον της επιχείρισης.

«Τα τελευταία 35 χρόνια η συνεισφορά του Ρον (Ντένις) στην επιτυχία της McLaren ήταν κολοσσιαία. Υπό την ηγεσία του η ομάδα κέρδισε 17 πρωταθλήματα και 158 Γκραν Πρι κάνοντάς τον τον πιο πετυχημένο ηγέτη στην ιστορία της Formula1. Όπως ο ιδρυτής της εταιρείας, Μπρους ΜακΛάρεν, έτσι και ο Ρον είναι και θα είναι πάντα ένας από τους μεγάλους του αθλήματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομάδα του Γουόκινγκ.

Από εκεί και πέρα, να σημειώσουμε ότι η καριέρα του Ντένις στην F1 ξεκίνησε τη δεκαετία το 1960 ως μηχανικός στην Cooper, ενώ από το 1981 ανέλαβε τα ηνία της McLaren και παρέμεινε επικεφαλής μέχρι και το 2009, όταν παρέδωσε τη... σκυτάλη στον Μάρτιν Γουίτμαρς για να επικεντρωθεί σε άλλα ενδιαφέροντα του γκρουπ.

Όσον αφορά τους τίτλους, αυτοί ήρθαν με κορυφαίους πιλότους, όπως οι Νίκι Λάουντα, Αλέν Προστ, Άιρτον Σένα, Μίκα Χάκινεν, ενώ ο τελευταίος ήρθε το 2008 με τον Λιούις Χάμιλτον. Τέλος, να τονίσουμε ότι ο Ντένις θα παραμείνει μέτοχος και μέλος του συμβουλίου του MTG, ενώ σκοπεύει να παρουσιάσει μία νέα τεχνολογική επένδυση.

Best of internet