Έτσι το κάνουν οι Ιάπωνες (video)

Έτσι το κάνουν οι Ιάπωνες (video)

Έτσι το κάνουν οι Ιάπωνες (video)

Όπως ποτέ δεν θα καταφέρναμε εμείς, σε μόλις 48 ώρες, οι ιαπωνικές αρχές επισκεύασαν μια γιγάντια καθίζηση σε κεντρική λεωφόρο της πόλης Φουκουόκα.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2016 στην πόλη Φουκουόκα της Ιαπωνίας δημιουργήθηκε μια τεράστια τρύπα σε κεντρική της λεωφόρο, με μήκος 30, πλάτος 25 και βάθος 15 μέτρα.

Βλέποντας αυτή την εικόνα βγαλμένη λες από την κινηματογραφική εισβολή του Γκοτζίλα, εμείς οι συνηθισμένοι στα δικά μας μέτρα και σταθμά Έλληνες, θα περιμέναμε τουλάχιστον μερικά χρόνια για να αποκατασταθεί.

Στην Ιαπωνία όμως, η κρατική μηχανή εργάζεται όπως αυτές των μονοθέσιων της F1. Σε ασύλληπτους ρυθμούς. Έτσι, με συντονισμένες ενέργειες, εκατοντάδες εργαζόμενοι και μηχανήματα κατάφεραν μέσα σε δύο ημέρες να συνδέσουν όλα τα δίκτυα κοινής ωφέλειας, να καλύψουν το τεράστιο κενό και να ρίξουν εκ νέου την άσφαλτο.

Μαζί με τις απαραίτητες δοκιμές αντοχής και στατικότητας, δεν πέρασαν παρά πέντε ημέρες συνολικά για να δοθεί και πάλι η λεωφόρος στην κυκλοφορία. Μάλιστα, ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και δεσμεύτηκε να αναζητηθούν τα αίτια που οδήγησαν στην καθίζηση του εδάφους.

Στο video μπορείτε να δείτε τη σκηνή από την ημέρα της καθίζησης και το τεράστιο μέγεθος της ζημιάς, που τελικά ήταν απλώς μια πρόκληση για την ιαπωνική τεχνική. 

Hellish pit: Massive sinkhole opens on busy road near subway station in Japan

Best of internet