I-Pace, το μέλλον της Jaguar (pics)

Νίκος Τσιώκος
I-Pace, το μέλλον της Jaguar (pics)
Η Jaguar παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, που είναι το I-Pace και αναμένεται να αποτελέσει το μέλλον της βρετανικής μάρκας.

Ενόψει του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, όπου θα είναι παρόν, παρουσιάστηκε την Τρίτη (15/11) το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Jaguar. Ο λόγος για το I-Pace, που είναι και SUV και ήρθε για να αποτελέσει το μέλλον της βρετανικής μάρκας.

Μάλιστα, δείχνει να μοιάζει σε κάποια σημεία στα Infiniti QX30 και Mercedes-Benz GLA, τη στιγμή που σε κάποια άλλα... φέρνει περισσότερο σε σεντάν. Ωστόσο, όπως και να έχει το... πράγμα, πρόκειται για ένα ελκυστικό αυτοκίνητο, το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει αρκετά βλέμματα, όταν θα βγει στην αγορά στο δεύτερο μισό του 2018.

Όσον αφορά το περιεχόμενο κάτω από το καπό, πρόκειται για δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν συνολικά 400 ίππους και 700 Nm ροπή, με τη μετάδοση της κίνησης να γίνεται σε όλους τους τροχούς. Όσον αφορά την μπαταρία του, είναι 90 kW και επιτρέπει τη μεταφορά μέχρι και 500 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Από εκεί και πέρα, το καλό για το I-Pace είναι ότι έχει αρκετό χώρο στο εσωτερικό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχει μεταφερθεί η καμπίνα μπροστά, τη στιγμή που το μεταξόνιο φτάνει τα 2,99 μέτρα και οι διαστάσεις του είναι 4,68Χ1,89Χ1,56. Τέλος, να σημειώσουμε ότι ήδη έχει υπάρξει ενδιαφέρον για το I-Pace στην επίσημη ιστοσελίδα της Jaguar, αν και απομένει 1,5 χρόνος για να ξεκινήσει η πώλησή του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!