Αστυνομική BMW i8 «σπάει τον πάγο»

Πέτρος Πιτσίνης
Αστυνομική BMW i8 «σπάει τον πάγο»
Ο ρόλος αυτής της αστυνομικής BMW i8 στην Αυστραλία, είναι πολύ διαφορετικός από αυτόν που ο καθένας θα μπορούσε να φανταστεί.

Η BMW i8 είναι ένα υβριδικό supercar με μοναδική τεχνολογία, ισχύ 350 ίππων και εντυπωσιακή εμφάνιση που δεν περνά πουθενά απαρατήρητη. Αυτή η τελευταία ιδιότητά της μάλιστα βάρυνε περισσότερο ακόμα και από τα 250 χιλιόμετρα της τελικής της ταχύτητας, για την ενσωμάτωσή της στο στόλο των αυτοκινήτων της αστυνομίας στη Νότια Νέα Ουαλία της Αυστραλίας.

Βλέπετε ο ρόλος της ως αστυνομικού αυτοκινήτου, δεν είναι αυτός που όλοι θα περιμέναμε. Ναι, η i8 έχει τις επιδόσεις να αποτελέσει ιδανικό όχημα καταδίωξης. Επίσης, μπορεί να το κάνει και εξαιρετικά οικονομικά, αν αυτό είναι το ζητούμενο. Όμως όχι, στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει σκοπό να κυνηγήσει τους κακούς, αλλά να εντυπωσιάσει του καλούς. Μπερδευτήκατε;

«Το τμήμα μου θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο σε ημερίδες και εκδηλώσεις. Είναι ένα εργαλείο για να “σπάσει ο πάγος” μεταξύ των πολιτών και της αστυνομίας. Αυτοκίνητα όπως η BMW i8 έλκουν το κοινό και αποτελούν θέμα συζήτησης. Έτσι ξεκινά μια συζήτηση που χαλαρώνει τα δύο μέρη και μπορεί κάποιος να ανακαλύψει πόσο καλοί είμαστε τελικά». Αυτά ήταν τα λόγια του διοικητή του τμήματος κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου, που επιβεβαιώνουν απόλυτα τον εντυπωσιακά διαφορετικό ρόλο της BMW i8 στον αστυνομικό στόλο οχημάτων.

Αλήθεια, πόσο μακριά βρίσκονται οι άνθρωποι σε θέματα δημοσίων σχέσεων...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!