Κατάφερε και καρέ… BMW M ο Μάρκεζ

Γιώργος Βαρίνος
Κατάφερε και καρέ… BMW M ο Μάρκεζ
Για μια ακόμα χρονιά, το βραβείο της BMW στον αναβάτη με τις περισσότερες pole πάει στον Μάρκεζ, που ανεβάζει το αριθμό των M που διαθέτει σε τέσσερις.

Εδώ και 16 χρόνια το BMW M Award, το βραβείο για τον αναβάτη με τις περισσότερες πρώτες θέσεις της κατατακτήριες του Moto GP μέσα στη χρονιά, αποτελεί θεσμό. Πολύ σημαντικό μάλιστα, καθώς ο κερδισμένος έχει λαμβάνειν και μια διαφορετική M κάθε φορά, εκατοντάδων ίππων ισχύος και αντίστοιχων ευρώ κόστους.

Με τη φετινή του ανάδειξη σε pole man της χρονιάς, ο Ισπανός Μαρκ Μάρκεζ κατάφερε να προσθέσει μια ακόμα BMW M στη συλλογή του, την πανέμορφη και συμπαγή M2. Η τέταρτη κατά σειρά M στην κατοχή του, τον καθιστά τον απόλυτο πολυνίκη του θεσμού.

Πριν από την M2 των 370 ίππων, ο Μάρκεζ είχε κατά χρονολογική σειρά κερδίσει μια M6 Cabriolet χρώματος μπλε το 2015, μια M4 Coupe χρώματος κόκκινου το 2014 και η πρώτη του ήταν μια M6 Coupe μαύρου χρώματος το 2013.

Αν ο Ισπανός συνεχίσει με αυτό το ρυθμό, που δεν φαίνεται να μπορεί να τον ανακόψει κανείς καθώς με μια σαφώς υποδεέστερη μοτοσικλέτα στο πρώτο μισό του 2016 κατάφερε να πάρει το πρωτάθλημα, τότε η BMW θα πρέπει να φτιάξει νέες εκδόσεις ειδικά για τον Μάρκεζ, καθώς η γκάμα των μοντέλων Μ τείνει να ολοκληρωθεί.

Όμως δεν έχει μόνο η BMW πρόβλημα με τις συνεχείς νίκες του Μάρκεζ. Όπως χαριτολογώντας είπε ο ίδιος «Είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίζω μια ακόμα συναρπαστική BMW M. Όμως πλέον θα πρέπει να σκεφτώ την πιθανότητα επέκτασης του… γκαράζ μου. Ευτυχώς, τόσο η μητέρα μου όσο και ο αδελφός μου αγαπούν τις Μ και έτσι δεν βρίσκονται όλες μαζί πολύ συχνά μέσα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!