Συγκρίνουν τον Φερστάπεν με Σένα, Σουμάχερ

Νίκος Τσιώκος
Συγκρίνουν τον Φερστάπεν με Σένα, Σουμάχερ
Η εξαιρετική οδήγηση του Μαξ Φερστάπεν στη Βραζιλία έφερε και τις συγκρίσεις με τους Άιρτον Σένα και Μίκαελ Σουμάχερ.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη Formula1 ο Μαξ Φερστάπεν έχει κλέψει τις εντυπώσεις, καθώς διαθέτει τσαγανό και δείχνει ικανός πολλά πράγματα. Η φετινή σεζόν εξελίσσεται ακόμα καλύτερα για τον Ολλανδό, αφού ήρθε η προώθηση στη Red Bull και η πρώτη νίκη της καριέρας. Μάλιστα, στο Ιντερλάγκος κλήθηκε να δείξει τις ικανότητές του και στο βρεγμένο, όπως κι έκανε.

Ο ταλαντούχος πιλότος πέρασε όποιον είχε μπροστά του για να τερματίσει στην τρίτη θέση, ενώ βρέθηκε 14ος στο τελευταίο πιτ στοπ του. Η εκπληκτική οδήγηση, λοιπόν, έφερε και τη σύγκριση με τους Άιρτον Σένα και Μίκαελ Σουμάχερ. Συγκεκριμένα, ο Κρίστιαν Χόρνερ ρωτήθηκε αν η οδήγηση του Φερστάπεν ήταν σαν αυτές του Βραζιλιάνου το 1984 και του Γερμανού το 1996.

«Νομίζω ότι πρέπει να τη συγκρίνετε με αυτές τις μεγάλες στιγμές. Δεν είσαι συχνά μάρτυρας ενός αγώνα σαν κι αυτού και πιστεύω ότι σήμερα είδαμε κάτι πολύ, πολύ ξεχωριστό», απάντησε ο επικεφαλής των «κόκκινων ταύρων». Στη συνέχεια, στάθηκε στις εκπληκτικές προσπεράσεις του από την εξωτερική.

«Η προσέγγισή του να πάει από την εξωτερική έμοιαζε πολύ στα καρτ. Απλά έβρισκε πρόσφυση σε διαφορετικά μέρη της πίστας, κάτι που είναι ωραίο να το βλέπεις. Δεν είδα κάποιον άλλον να το κάνει στο μέγεθος που το έκανε ο Μαξ (Φερστάπεν). Όλοι έρχονται από τον ίδιο δρόμο από τα καρτ, αλλά ο Μαξ σήμερα ήταν μία κατηγορία μόνος του», πρόσθεσε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη στιγμή που ο Φερστάπεν λίγο έλειψε να βρεθεί στις μπαριέρες. «Σχεδόν χρειαστήκαμε αλλαγή εσωρούχων οι περισσότεροι στο πιτ γουόλ. Αλλά και πάλι ήταν ιδιαίτερα ήρεμος, φάνηκε να έχει τον έλεγχο όλο το απόγευμα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!