Όλα τα σενάρια για Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ

Όλα τα σενάρια για Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ

Όλα τα σενάρια για Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ

Πού πρέπει να τερματίσει ο Ρόσμπεργκ, για να του φτάσει το μαξιλαράκι των δώδεκα βαθμών στο Γκραν Πρι του Αμπού Ντάμπι και πότε μπορεί να τον περάσει ο Χάμιλτον;

Η νίκη του Χάμιλτον στη Βραζιλία διατήρησε αμείωτο το ενδιαφέρον για το εφετινό πρωτάθλημα της Formula 1, το οποίο θα κριθεί τελικά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Αμπού Ντάμπι. Ο Ρόσμπεργκ αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί, καθώς πηγαίνει στο συγκεκριμένο Γκραν Πρι με μία διαφορά ασφαλείας δώδεκα βαθμών από τον δεύτερο Χάμιλτον. Ωστόσο, τα πάντα παραμένουν ακόμη ανοιχτά και τίποτα δεν μπορεί να προδικάσει την τελική έκβαση.

Ας δούμε λοιπόν όλους τους συνδυασμούς αποτελεσμάτων των δύο μονομάχων, ανάλογα με τους οποίους θα κριθεί το στέμμα του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1.

Για τον Ρόσμπεργκ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αν νικήσει, έρθει δεύτερος ή τρίτος, γιατί σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ανακηρύσσεται αυτόματα Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Αν τερματίσει ο Ρόσμπεργκ τέταρτος, πέμπτος ή έκτος, τότε χρειάζεται ο Χάμιλτον τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, για να του κλέψει την ύστατη στιγμή το στέμμα.

Αν περάσει ο Ρόσμπεργκ έβδομος ή όγδοος τη γραμμή του τερματισμού, τότε αρκεί στον Χάμιλτον οποιαδήποτε θέση στο βάθρο.

Αν πλασαριστεί ο Ρόσμπεργκ ένατος ή δέκατος, τότε ο Χάμιλτον κατακτά το πρωτάθλημα ακόμη και ως τέταρτος στον αγώνα.

Αν βρεθεί ο Ρόσμπεργκ εκτός βαθμών, τότε χρειάζεται να τερματίσει ο Χάμιλτον τουλάχιστον πέμπτος, για να χριστεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 για το 2016.

Best of internet