Τελευταίο δώρο στην Yamaha έκανε ο Λορένθο

Γιώργος Βαρίνος
Τελευταίο δώρο στην Yamaha έκανε ο Λορένθο
Σ' έναν αγώνα γιορτή, ο Χόρχε Λορένθο καταφέρνει να νικήσει στην Βαλένθια, στην τελευταία του εμφάνιση με Yamaha, με τον Μαρκ Μάρκεζ δεύτερο και τον Αντρέα Ιανόνε στην τρίτη θέση.

Από την εκκίνηση φάνηκε πως θα βλέπαμε έναν πολύ ενδιαφέροντα αγώνα.

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε με τον Λορένθο στην πρώτη θέση, Ο Μαρκ Μάρκεζ έχει πέσει πέμπτος πίσω από τον Βαλεντίνο Ρόσι, στην δεύτερη θέση ο Ανδρέα Ιανόνε και στην τρίτη θέση ο Βινιάλες. Στους πρώτους γύρους όλοι πάνε προσεκτικά ώστε να ζεστάνουν καλά τα εμπρός ελαστικά τους. Στον τέταρτο γύρο ο Βαλεντίνο Ρόσι καταφέρνει και περνάει τον Βινιάλες, ενώ το ίδιο κάνει αμέσως μετά και ο Μαρκ Μάρκεζ. Στον έκτο γύρο έχουμε την πρώτη πτώση του αγώνα. Ο Ντάνι Πεδρόσα υπερβάλλει και πέφτει ολοκληρώνοντας έτσι μια χρονιά γεμάτη πτώσεις και ατυχίες. Με τον Χόρχε Λορένθο να απομακρύνεται και τον Βαλεντίνο Ρόσι να περνά τον Ανδρέα Ιανόνε, ολοκληρώνεται ο ένατος γύρος του αγώνα. Ο «Maniac» δεν το αφήνει έτσι, εκμεταλλεύεται ένα στιγμιαίο λάθος του Βαλεντίνο Ρόσι και ξαναπερνά μπροστά. Ο Ρόσι επιτίθεται ξανά και ξανακατακτά την δεύτερη θέση. Ο Χόρχε Λορένθο έχει κάνει διαφορά 5 δευτερολέπτων πλέον και δείχνει πολύ δυνατός, ενώ πίσω του, έχει δημιουργηθεί ένα μικρό γκρουπ με τους Βαλεντίνο Ρόσι, Αντρέα Ιανόνε και και Μαρκ Μάρκεζ.

Δεκαεννέα γύροι απομένουν και ο Χόρχε Λορένθο φαίνεται πως θα κατακτήσει εύκολα τον τελευταίο του αγώνα με Yamaha. Έχουμε φτάσει στη μέση και ο Βαλεντίνο Ρόσι τα έχει βρει δύσκολα με τον Αντρέα Ιανόνε. Οι δυο τους προσφέρουν θέαμα αλλάζοντας συνέχεια θέσεις για την δεύτερη θέση του αγώνα, με τον Μαρκ Μάρκεζ να καραδοκεί. Ο Καλ Κράτσλοου, είναι το δεύτερο θύμα του αγώνα και ολοκληρώνει με μια ακόμα πτώση ένα κακό Σαββατοκυριάκο. Ο Μαρκ Μάρκεζ όμως δείχνει πως δεν έχει πει την τελευταία κουβέντα του. Με μια παράτολμη αλλά γενναία κίνηση, περνά τους Αντρέα Ιανόνε και Βαλεντίνο Ρόσι, βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση και αρχίζει να πλησιάζει τον Χόρχε Λορένθο που εντυπωσιάζει με ένα αλάνθαστο γυρολόγιο καρφωμένο στο ένα 1.31+ σε όλους τους γύρους του, μέχρι αυτό το σημείο του αγώνα.

Ο Μαρκ Μάρκεζ ροκανίζει την διαφορά του από τον Χόρχε Λορένθο, καθώς ο Ισπανός, αντιμετωπίζει πρόβλημα με το εμπρός του ελαστικό του και από τα πέντε δευτερόλεπτα, την έχει κατεβάσει στα τρεισήμισι με μόλις πέντε γύρους να απομένουν για το τέλος του αγώνα ενώ ο Αντρέα Ιανόνε και ο Βαλεντίνο Ρόσι συνεχίζουν να προσφέρουν θέαμα και να μάχονται σκληρά για την τρίτη θέση.

Στους τελευταίους γύρους η αγωνία κορυφώνεται. Ο Χόρχε Λορένθο ελέγχει τη φθορά του εμπρός ελαστικού του και τερματίζει πρώτος μπροστά από τον Μαρκ Μάρκεζ ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι χάνει την μονομαχία του με τον Αντρέα Ιανόνε με τον «Maniac» να κατακτά τελικά την τρίτη θέση.

Κι έτσι ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα ΜotoGP με τον Χόρχε Λορένθο τελευταίο νικητή, για τελευταία φορά πάνω σε μια Yamaha και των Μαρκ Μάρκεζ άξιο πρωταθλητή.

Tα τελικά αποτελέσματα από τον αγώνα στην πίστα Ρικάρντο Τόρνο της Βαλένθια έχουν ως εξής ;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!