Φέρτε στην Ευρώπη το νέο μωρό της Honda

Φέρτε στην Ευρώπη το νέο μωρό της Honda

Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε στο Σάο Πάολο ένα χαριτωμένο μικρό SUV με βάση το Jazz, όμως δεν έχει αποφασίσει ακόμη, αν θα το λανσάρει και στην Ευρώπη.

Φέρτε στην Ευρώπη το νέο μωρό της Honda

Στην αγορά της Βραζιλίας -και όχι μόνον- κυκλοφορούν αρκετά μοντέλα, για τα οποία αναρωτιόμαστε με ποια κριτήρια δεν αποφασίζουν οι κατασκευαστές τους να τα εισάγουν και στην Ευρώπη. Ένα από αυτά είναι σίγουρα το Honda WR-V, που παρουσίασε η ιαπωνική μάρκα στο Auto Show του Σάο Πάολο, το οποίο πραγματοποιείται το διάστημα μεταξύ 10 και 20 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για ένα μικρό SUV με βάση το Jazz, που κυκλοφορεί στη Βραζιλία και σε άλλες αγορές του εξωτερικού ως Fit. Η Honda δεν αρκέστηκε σε μία ψηλοπόδαρη μετατροπή του Jazz με κάποιο επιφανειακό μακιγιάρισμα, αλλά δημιούργησε ένα μοντέρνο Crossover με αυτόνομο χαρακτήρα και ιδιαίτερο ντιζάιν.

Οι Ιάπωνες δεν έχουν δώσει ακόμη κάποιες πληροφορίες σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του WR-V, εκτιμάται όμως ότι το μήκος του θα κυμαίνεται γύρω στα 4 μ. και ότι θα είναι αισθητά μικρότερο από το αντίστοιχο του αμέσως μεγαλύτερου SUV της Honda, δηλαδή του HR-V. Για κινητήρας προορίζεται κατά πάσα πιθανότητα ένας τετρακύλινδρος βενζίνης με χωρητικότητα 1,5 λίτρων και 115 ίππους ισχύ. Πρόκειται για ένα μοτέρ, που μπορεί να λειτουργήσει και με αιθανόλη, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στη Βραζιλία ως καύσιμο οχημάτων.

Το Honda WR-V προορίζεται κυρίως για τις αγορές της Νότιας Αμερικής και θα λανσαριστεί στη Βραζιλία το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Κρίμα, γιατί ένα μικρό και μοντέρνο SUV με τη σφραγίδα της Honda θα έπιανε σίγουρα και στην Ευρώπη.

Best of internet