Διώχνουν από τη McLaren τον ιδρυτή της;

Διώχνουν από τη McLaren τον ιδρυτή της;

Διώχνουν από τη McLaren τον ιδρυτή της;

Μετά από 36 χρόνια βρίσκεται ο 69χρονος Ρον Ντένις με το ένα πόδι έξω από τη McLaren λόγω των έντονων διαφωνιών του με τους υπόλοιπους Άραβες μεγαλομετόχους.

Μαίνεται ο πόλεμος των παρασκηνίων στη McLaren, καθώς έχουν βγει τα μαχαίρια ανάμεσα στον Ρον Ντένις και στους υπόλοιπους μεγαλομετόχους της εταιρείας. Η μάχη έχει μεταφερθεί πλέον στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, το οποίο δικαίωσε τους Αραβες επενδυτές, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον ο Ρον Ντένις ένα βήμα πριν την έξοδο από την εταιρεία που ίδρυσε ο ίδιος και της οποίας κατέχει το 25%.

Ένα 25% κατέχει ο Αραβας Mansour Ojjeh και το υπόλοιπο 50% βρίσκεται στα χέρια του κρατικού επενδυτικού ομίλου Mumtalakat από το Μπαχρέιν. Οι σχέσεις των Αράβων με τον Βρετανό έχουν φτάσει στο απροχώρητο και ακούγεται πλέον έντονα, ότι έχουν αποφασίσει να τον καθαιρέσουν από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της McLaren και της ομάδας της στη Formula 1. Ο Ντένις κατέχει και τον τίτλο του Διευθύνοντος Συμβούλου όλων των αγωνιστικών τμημάτων της McLaren, δεν είναι όμως ακόμη σαφές, αν θα εκπαραθυρωθεί και από εκεί.

Σύμφωνα με το Sky News, ο Ντένις κοινοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα στο ΔΣ της McLaren μία πρόταση εξαγοράς του βρετανικού ομίλου ύψους περίπου 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ από Κινέζους επενδυτές. Οι Κινέζοι φέρονται να έχουν εγγυηθεί στον Ντένις, ότι θα μείνει στο τιμόνι της McLaren, όμως οι Άραβες μεγαλομέτοχοι απέρριψαν την πρόταση ασυζητητί. Αποφάσισαν μάλιστα να απομακρύνουν τον Ντένις από το πόστο του και τον έθεσαν σε υποχρεωτική άδεια μέχρι τον Ιανουάριο, οπότε λήγει το συμβόλαιο του Βρετανού με τη McLaren.

Ο Ντένις υπέβαλε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης, τα οποία απορρίφθηκαν ωστόσο από το Δικαστήριο του Λονδίνου. Ετσι φαίνεται ότι τελειώνει άδοξα η παρουσία του στη McLaren, την οποία οδήγησε ο 69χρονος σε επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κατασκευαστών και δέκα Πρωταθλήματα Οδηγών στη Formula 1 και την έχει μετεξελίξει σε έναν όμιλο υψηλών τεχνολογιών παγκόσμιας φήμης.

Best of internet