Αυτή τη Ferrari θα ήθελε ο Φέτελ (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αυτή τη Ferrari θα ήθελε ο Φέτελ (video)
Η LaFerrari Aperta έχει αυτά που χρειάζεται και ακόμα περισσότερα για να τρελάνει κάθε οδηγό, ακόμα και τον τέσσερις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή στην F1.

H ανοιχτή LaFerrari Aperta (ναι, το όνομά της στα ιταλικά σημαίνει ακριβώς αυτό, «ανοιχτή») δεν χρειάζεται καν να κινηθεί για να προκαλέσει δέος. Το κόστος της θα υπερβαίνει τα 1.5 εκατομμύρια ευρώ. Η υβριδική της πρόωση με δύο κινητήρες –έναν εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτρικό- που αποδίδουν 950 ίππους, αρκούν να σε ζαλίσουν μόνο ως νούμερο. Τέλος η σχεδίασή της, ξυπνά τις πιο μύχιες σκέψεις για μια ολόκληρη ζωή πίσω από το τιμόνι της.

Από την άλλη πλευρά, μόλις 209 θα είναι αυτοί που θα μπορέσουν να την αποκτήσουν. Και το έχουν ήδη κάνει, από την πρώτη κιόλας παρουσία του ανοιχτού αυτού hypercar στην έκθεση του Παρισιού. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστούν πολύ υπομονή, επιμονή και εκπαίδευση, για να φτάσουν να πάρουν έστω και ένα μικρό ποσοστό της απίστευτης απόλαυσης που μπορεί να προσφέρει αυτό το αυτοκίνητο όταν οδηγηθεί στα πραγματικά του όρια.

Αυτά φαίνεται να ψάχνει και ο οδηγός της Ferrari στην F1, o Σεμπάστιαν Φέτελ, πίσω από το τιμόνι της υπέροχης Aperta. Σίγουρα δεν του λείπει η συγκίνηση των απόλυτων ορίων της οδήγησης. Ακόμα και αυτός όμως, δεν έχει στο γκαράζ του μια F1, να την οδηγεί όποτε θέλει, στο δρόμο και στην πίστα. Και η LaFerrari Aperta είναι ακριβώς αυτό: ότι πιο κοντινό σε αίσθηση και απόδοση F1, διαθέσιμο κάθε μέρα, δικό σου. Αν είσαι ένας από τους 209.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!