Στην Ελλάδα ο φύλακας – άγγελος της Opel

Γιώργος Βαρίνος
Στην Ελλάδα ο φύλακας – άγγελος της Opel
Το σύστημα αμφίδρομης επικοινωνίας On Star ανοίγει νέους ορίζοντες στην ασφάλεια και στη δυνατότητα αλληλεπίδρασης του οδηγού με το αυτοκίνητο και το περιβάλλον του.

Το Opel OnStar λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων Astra και στις εκδόσεις Color Active και Innovation του MOKKA X, ενώ από τον καινούργιο χρόνο θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα μοντέλα της Opel.

Η χρήση της υπηρεσίας είναι δωρεάν για τα πέντε πρώτα χρόνια στη χώρα μας. Τα σύστημα OnStar συνδέει αυτόματα τους οδηγούς Opel, με το πάτημα ενός κουμπιού, με έναν καταρτισμένο σύμβουλο της – όχι μηχάνημα.

Μέσω OnStar και της εφαρμογής myOpel, οι οδηγοί μπορούν να προγραμματίζουν άνετα το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου από το smartphone τους. Απλά εισάγουν τον προορισμό στο τηλέφωνό τους, τον επιλέγουν από το βιβλίο διευθύνσεων και τον στέλνουν στο όχημά τους.

Το OnStar βοηθά επιπλέον τους ιδιοκτήτες και την αστυνομία σε περίπτωση κλοπής. Η υπηρεσία υποστήριξης κλεμμένου οχήματος (Stolen Vehicle Assistance) επιτρέπει στο Opel OnStar να συνεργαστεί με την αστυνομία για την ανάκτηση του αυτοκινήτου γρήγορα και με ασφάλεια και την επιστροφή στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Παράλληλα, με το Ignition Block, το OnStar μπορεί να στείλει ένα σήμα στο όχημα που αποτρέπει την ενεργοποίηση του κινητήρα του, όταν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.

Το OnStar ενεργοποιείται αυτόματα σε περίπτωση ατυχήματος, κλειδώνει ή ξεκλειδώνει τις πόρτες του οχήματος από απόσταση και στέλνει email σχετικά με την κατάσταση του οχήματος.

Ανάλογα με την αγορά, ένα επιπλέον 4G/LTE Wi-Fi hotspot διατίθεται προαιρετικά. Στην Ελλάδα, αυτή η δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη από το 2017.

Στο συνημμένο video η περίπτωση μιας οδηγού που ενεπλάκη σε ατύχημα και το αυτοκίνητό της διέθετε το σύστημα OnStar, αποτελεί την απτή απόδειξη της αξίας του και της πραγματικής βοήθειας που προσφέρει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!