Βολφ: Το χρήμα δεν είναι το παν στην F1

Βολφ: Το χρήμα δεν είναι το παν στην F1

Βολφ: Το χρήμα δεν είναι το παν στην F1

Κοίτα ποιος μιλάει θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, το μήνυμα όμως που έστειλε το αφεντικό της Mercedes Τότο Βολφ, έχει ως αποδέκτη τη Williams.

Με την ανακοίνωση της απόκτησης του 20χρονου Εστεμπάν Οκόν της Manor από την Force India, ο διευθυντής της αγωνιστικής ομάδας της Mercedes Τότο Βολφ έσπευσε να πει τα καλύτερα λόγια για τον Γάλλο πιλότο. Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτά. Έριξε και ένα μεγαλοπρεπέστατο καρφί προς την πλευρά της Williams, για την απόκτηση του δισεκατομμυριούχου πιτσιρικά Λανς Στρολ.

Ο τελευταίος, στα 18 του χρόνια και χωρίς εμπειρία οδήγησης F1, πήρε χωρίς δεύτερη κουβέντα τη θέση του Μάσα στο δεύτερο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας. Σε αντίθεση με τον Οκόν, που έφτασε στην Force India όχι απευθείας από τα δύο πρωταθλήματα F3 και GP3 που κατέκτησε, αλλά μέσω Renault ως τρίτος οδηγός και της Manor.

«Η περίπτωση του Οκόν είναι μια θετική εξέλιξη στην F1, γιατί το ταλέντο νικά το χρήμα. Έτσι θα δούμε συναρπαστικές μάχες μεταξύ των νέων οδηγών που κατέχουν την τέχνη της οδήγησης τα επόμενα χρόνια. Ο Εστεμπάν έχει μια πολύ πετυχημένα παρουσία στις μικρές αγωνιστικές κατηγορίες μονοθέσιων και παράλληλα διαθέτει εξαιρετική προσωπικότητα, τόσο σημαντική και εκτός αυτοκινήτου».

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς ο Τότο Βολφ δεν έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο του Οκόν μόνο λόγω της μεγαλοψυχίας του. Από το 2014 ο ταλαντούχος οδηγός βρισκόταν στο πρόγραμμα υποστήριξης νέων οδηγών της Mercedes, κάτι που καθιστά έως ένα βαθμό τον Βολφ μέντορα και προστάτη του. Ίσως μάλιστα και εισπράκτορα μερικών κερδών από τα μελλοντικά του συμβόλαια. 

Best of internet