Θα μοιραζόσουν τη Mercedes σου;

Πέτρος Πιτσίνης
Θα μοιραζόσουν τη Mercedes σου;
Αν θες να βγάλεις χρήματα από το αυτοκίνητό σου, μια νέα online πλατφόρμα μίσθωσης αυτοκινήτων που δημιούργησε η Mercedes είναι διαθέσιμη, προς το παρόν στο Μόναχο.

Η εφαρμογή Croove όπως ονομάζεται, είναι μια νέα δημιουργία της Mercedes στην κατεύθυνση πρωτοποριακών υπηρεσιών μετακίνησης.

Αυτή δεν περιορίζεται μόνο μεταξύ κατόχων Mercedes, αλλά αφορά οδηγούς κάθε μάρκας και τύπου αυτοκινήτου. Η λογική είναι απλή. Σύμφωνα με έρευνα, ένα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητο μένει σε ακινησία περισσότερες από 20 ώρες την ημέρα, κατά μέσο όρο.

Με αυτό το δεδομένο, αν κάποιος κάτοχος αυτοκινήτου θέλει να βάλει το αυτοκίνητό του να δουλεύει γι’ αυτόν φέρνοντας χρήματα, μπορεί να το κάνει μέσω της εφαρμογής της Mercedes.

Διαθέσιμη προς το παρόν μόνο στην πόλη του Μονάχου, η εφαρμογή αυτή δίνει τη δυνατότητα σε όποιον θέλει, να νοικιάσει τη χρήση του αυτοκινήτου ενός ιδιώτη, ο οποίος βρίσκεται στην πιο κοντινή απόσταση και διαθέτει τον τύπο και το μοντέλο που επιθυμεί ο ενοικιαστής. Ο οποίος φυσικά πρέπει να είναι άνω των 21 ετών για να τον καλύπτει η ασφάλεια του οχήματος.

Το κόστος χρήσης κάθε οχήματος περιλαμβάνεται στην εφαρμογή, καθώς και η δυνατότητα online πληρωμής. Στη συνέχεια, θα προστεθεί η επίσης η αναβάμιση, μέσω των συστημάτων εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί, ο ενοικιαστής να έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητο χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας του κατόχου.

Οι εφαρμογές «κοινής χρήσης οχημάτων» όπως η Croove της Mercedes είναι πλέον πολύ διαδεδομένες σε Ευρώπη και Αμερική, αποτελώντας το επόμενο μεγάλο στοίχημα της αυτοκίνησης. Το οποίο συνίσταται στη λογική πως όλα τα οχήματα θα είναι διαθέσιμα για όλους, μέσω ανάλογων εφαρμογών. Μάλιστα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και την ανάπτυξη των αυτόνομα κινούμενων οχημάτων, ο χρήστης πλέον δεν θα χρειάζεται καν να ψάχνει ο ίδιος για το αυτοκίνητο που χρειάζεται. Θα τον βρίσκει αυτό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!