Το ταλέντο της Mercedes στη Force India

Το ταλέντο της Mercedes στη Force India

O πολλά υποσχόμενος Εστεμπάν Οκόν, από τα τσικό της Mercedes και το κάθισμα της Manor, θα οδηγεί το 2017 Force India, με την οποία υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο.

Το ταλέντο της Mercedes στη Force India

Ο 20χρονος Γάλλος πιλότος Εστεμπάν Οκόν έχει ήδη μια σημαντική εμπειρία. Ως ταλέντο κάτω από τις προστατευτικές φτερούγες του προγράμματος Mercedes junior driver, έχει κατακτήσει ήδη τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα F3 και GP3, ενώ το 2016 συμμετείχε με τη γερμανική εταιρεία στο DTM και ήταν οδηγός εξέλιξης της Renault.

Από το Γκραν Πρι του Βελγίου, ο Οκόν ξεκίνησε τη συμμετοχή του στον απαιτητικό κόσμο της F1 στο κάθισμα της Manor, παίρνοντας της θέση του Ρίο Χαριάντο για το δεύτερο μισό της φετινής περιόδου του πρωταθλήματος.

«Ήταν κάτι που περίμενα και για το οποίο προσπάθησα σκληρά σε όλη τη ζωή μου. Τώρα θα αρπάξω την ευκαιρία κυριολεκτικά με τα δύο χέρια και θα προσπαθήσω να αποδείξω με τα αποτελέσματά μου ότι άξιζα την εμπιστοσύνη της Force India» δήλωσε ο νεαρός Γάλλος πιλότος, φανερά ενθουσιασμένος για αυτή την εξέλιξη στην καριέρα του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Force India ο Οκόν υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, χωρίς όμως να διευκρινιστεί το διάστημα. Θα είναι μαζί μας «από το 2017 και μετέπειτα» αναφέρεται στο σχετικό κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα η βρετανική ομάδα. 

Best of internet