Πάτρα – Ιωάννινα σε λιγότερο από 2 ώρες (video)

Γιώργος Βαρίνος
Πάτρα – Ιωάννινα σε λιγότερο από 2 ώρες (video)
Με 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 110 άνω και κάτω διαβάσεις, η Ιονία οδός θα παραδοθεί σε κυκλοφορία την Ανοιξη του 2017.

Με ολοκληρωμένο το 85% του συνολικού τμήματος της Ιονίας οδού, η τελική αντίστροφη μέτρηση για την συνολική παράδοση του αυτοκινητόδρομου, έχει ξεκινήσει.

Η κατασκευάστρια εταιρία, έδωσε στη δημοσιότητα ένα video το οποίο παρουσιάζει την εξέλιξη των έργων. Βλέποντας το video, μεταξύ άλλων «διασχίζουμε» τις δίδυμες σήραγγες της Κλόκοβας στη Ρίζα Ναυπακτίας, συνολικού μήκος 3 χλμ. ανά κατεύθυνση, οι οποίες διανοίχθηκαν σε χρόνο ρεκόρ για τα ελληνικά αλλά και τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, μέσα σε μόλις 13 μήνες.

Την εξέλιξη των έργων στις σύρραγες είχε επιθεωρήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στις αρχές του φετινού Σεπτέμβρη.

Η διάρκεια της διαδρομής, με την παράδοση της Ιονίας Οδού, από Αντίρριο έως Ιωάννινα, μειώνεται κατά μία ώρα, γίνεται δηλαδή 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ το ταξίδι πια θα είναι ασφαλές και άνετο.

Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις Αγρινίου και Άρτας. Τώρα το μόνο που μένει να δούμε είναι το συνολικό κόστος των διοδίων στον νέο αυτοκινητόδρομο και αν οι οδηγοί θα προτιμήσουν την ασφάλεια και την ταχύτητα ή θα επιλέξουν την οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!