Θα μας αλλάξει τα φώτα το νέο Opel Insignia

Πέτρος Πιτσίνης
Θα μας αλλάξει τα φώτα το νέο Opel Insignia
Στο μεσαίο μοντέλο της Opel που περιμένουμε το 2017, θα λανσαριστούν οι νέοι προβολείς IntelliLux LED που βελτιώνουν κατά πολύ την ορατότητα στη νυχτερινή οδήγηση.

Η Opel θα λανσάρει την επόμενη γενιά φώτων IntelliLux LED με το νέο Insignia το 2017. Αυτή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον προηγούμενο χρόνο στο Astra, ωστόσο οι πιο εξελιγμένοι και προηγμένοι προβολείς του νέου Insignia διαθέτουν πρόσθετες λειτουργίες που βελτιώνουν την ορατότητα στο σκοτάδι.

Η πρόοδος των λυχνιών LED προχώρησε με ταχύτητα φωτός. Κατά τη διάρκεια εξέλιξης του Astra, οι λυχνίες LED είχαν γίνει ακόμα πιο συμπαγείς και ισχυρές, και οι μηχανικοί της Opel χρησιμοποίησαν την πολύ υψηλότερη απόδοσή τους για να χωρέσουν διπλάσια στοιχεία LED, πιο συγκεκριμένα 32, στους - εμπνευσμένους από το Monza Concept - προβολείς του νέου Insignia σε σχέση με το Astra.

Λόγω των περισσοτέρων στοιχείων LED, οι αλλαγές γίνονται ομαλότερα με αποτέλεσμα οι φωτεινές δέσμες να προσαρμόζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια. Έτσι, οι προσαρμοζόμενοι προβολείς IntelliLux LED matrix του νέου Insignia παράγουν ακόμα πιο πλούσιο και έντονο φως.

Για αναβαθμισμένη ορατότητα στις στροφές με μεγάλη σκάλα φώτων, οι μηχανικοί πρόσθεσαν μία νέα λειτουργία στους προβολείς IntelliLux LED matrix του νέου Insignia. Η ένταση τη δέσμης των εσωτερικών στοιχείων αυξάνεται ανάλογα με τη γωνία διεύθυνσης, ώστε να φωτιστεί περισσότερο η στροφή.

Κάθε προβολέας IntelliLux LED περιλαμβάνει επίσης μία εστιασμένη δέσμη μεγάλης σκάλας που παρέχει πρόσθετο φωτισμό σε εμβέλεια μέχρι 400 m, βελτιώνοντας περαιτέρω την ορατότητα του νέου Insignia.

Πολύ φωτεινό προμηνύεται το μέλλον της αυτοκίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!