To ρομποτικό τανκ που τρέμει το ΙSIS (video)

Πέτρος Πιτσίνης
To ρομποτικό τανκ που τρέμει το ΙSIS (video)
Ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο τεθωρακισμένο με εκτοξευτή πυραύλων, κάμερες και πολυβόλα φιλοδοξεί να δώσει το τελικό χτύπημα και να διαλύσει το Ισλαμικό κράτος.

Alrobot ονομάζεται το νέο υπερόπλο του Ιρακινού στρατού! Πρόκειται για ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ με αυτονομία ενός χιλιομέτρου που έχει πάνω του... τα πάντα όλα και φιλοδοξεί να δώσει την τελική λύση στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού κράτους.

Με πολυβόλα, εκτοξευτή πυραύλων ικανό να αντιμετωπίσει ακόμα και βαρύ πυροβολικό, πολλαπλές κάμερες, το τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ, είναι φυσικά τεθωρακισμένο και επικαλυμμένο με Teflon, για να αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες της ερήμου. Ο πυργίσκος του περιστρέφεται 360 μοίρες, το πολυβόλο του κινείται κάθετα 45 μοίρες, δίνοντας πλήρη κάλυψη, ενώ το όχημα μπορεί να φτάσει έως και ένα χιλιόμετρο μακριά από τον χειριστή του ο οποίος το «κοντρολάρει» μέσω λάπτοπ.

Ειδίκευσή του, τριών τύπων αποστολές: Οι νυχτερινές αποστολές ως κυνηγός, οι αποστολές ημέρας σε λειτουργία μάχης αλλά και ως μονάδα υποστήριξης του στρατεύματος!

Το Alrobot είναι δημιούργημα δύο αδερφών από την ιρακινή πρωτεύουσα και αυτή την εποχή βρίσκεται σε φάση δοκιμών στην Ιρακινή έρημο. Σύμφωνα με πληροφορίες θα δοκιμαστεί στην πράξη, αφού θα μπει στην πρώτη γραμμή για να ενισχύσει τις προσπάθειες ανακατάληψης της Μοσούλης, η οποία τελεί από το 2014 υπό την κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!