Οι κατακόμβες έκρυβαν αυτοκίνητα

Οι κατακόμβες έκρυβαν αυτοκίνητα

Οι κατακόμβες έκρυβαν αυτοκίνητα

Πολλά μέτρα κάτω από το έδαφος της Νάπολης, ένα σύμπλεγμα από τούνελ διαφυγής έχει μετατραπεί σε μουσείο παλιών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. 

Μια υπόγεια κατασκευή στη Νάπολη της Ιταλίας που σήμερα έχει μετατραπεί σε τουριστική ατραξιόν, κρύβει «θησαυρούς» για τους λάτρεις των παλαιών αυτοκινήτων.

Πρόκειται για ένα τούνελ που είχε δημιουργηθεί το 1853, με στόχο να αποτελέσει οδό διαφυγής για τον βασιλιά Φερδινάρδο τον 2ο. Με μήκος 530 μέτρα, συνέδεε το παλάτι με τα στρατιωτικά οχυρά της περιοχής. Έτσι, σε περίπτωση εξέγερσης, ο βασιλιάς θα είχε άμεση προστασία.

Η ειρωνεία της δημιουργίας του τούνελ Bourbon όπως ονομάζεται, είναι ότι ολοκληρώθηκε μετά το θάνατο του βασιλιά που το οραματίστηκε. Ωστόσο η χρησιμότητά του ήταν μεγάλη ως καταφυγίου, ειδικά κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου.

Μια ακόμα παράδοξη χρήση που επιφύλαξαν οι Ναπολιτάνοι στο τούνελ Bourbon, ήταν αυτή της αποθήκευσης παρατημένων και κατεστραμμένων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Χωρίς τις δομές ανακύκλωσης, τις δεκαετίες του 40, του 50 και του 60, αποσύρθηκαν εκεί εκατοντάδες τετράτροχα και δίτροχα οχήματα. Μακριά από τους δρόμους και εκτός θέας κάτω από τη γη.

Σήμερα που το τούνελ Bourbon έχει μετατραπεί σε ένα ιδιόμορφο «μουσείο» επισκέψιμο από τους τουρίστες, τα παλιά αυτοκίνητα και οι μοτοσικλέτες αποτελούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές του. Σαν φαντάσματα μιας άλλης εποχής, αποσυντίθενται αργά λόγω της έλλειψης φωτός και εναλλαγών θερμότητας. Πειστήρια των τόσο διαφορετικών χρήσεων που επεφύλαξαν οι άνθρωποι στο υπόγειο αυτό σύμπλεγμα.

Best of internet