H Ducati – πύραυλος των 83.000€ (video)

Γιώργος Βαρίνος
H Ducati – πύραυλος των 83.000€ (video)
Η 1299 Superleggera που παρουσιάστηκε στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης EICMA, άφησε κοινό και ανταγωνισμό με το στόμα ανοιχτό.

Είδαμε πριν λίγες εβδομάδες τις νέες προτάσεις των Ιαπώνων κατασκευαστών στην κατηγορία των superbike, κυρίως αυτές των Suzuki και Honda, που έθεσαν τον πήχη της απόδοσης σε δυσθεώρητο ύψος.

Αυτή όμως δεν ήταν η τελευταία λέξη που ειπώθηκε στην κατηγορία, καθώς δεν είχαμε δει την Ducati 1299 Superleggera. Η οποία έστειλε τον πήχη στο διάστημα.

Αυτή η Ducati είναι η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής με πλαίσιο, τροχούς και ψαλίδι κατασκευασμένα από ίνες άνθρακα. Όχι φυσικά για εντυπωσιασμό, αλλά για κορυφαία στιβαρότητα και βάρος που –μαζί με υγρά- δεν ξεπερνά τα 167 κιλά. Πούπουλο λοιπόν και με τον V2 κινητήρα να αποδίδει 215 ίππους, συμπεριφέρεται περισσότερο σαν πύραυλος εδάφους – εδάφους παρά σαν μοτοσικλέτα.

Το απίστευτο τεχνολογικά «πακέτο» του κινητήρα και του πλαισίου φροντίζουν ώστε να πατά σωστά στο έδαφος οι αναρτήσεις της Ohlins με ένα τεράστιο, πανάλαφρο και πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι με διάμετρο 43 χιλιοστών εμπρός και μονό, πλήρως ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ. Κορυφαία είναι φυσικά και τα φρένα, με ακτινικές δαγκάνες και τεράστιους δίσκους 330 χιλιοστών εμπρός, όλα της Brembo.

Καθώς η 1299 Superleggera δημιουργήθηκε για να αποτελέσει τη βάση της πιστοποίησης των αγωνιστικών Ducati στο πρωτάθλημα WSBK, θα παραχθεί σε μόλις 500 αντίτυπα, οπότε θεωρήστε την από τώρα συλλεκτική. Όχι μόνο λόγω της περιορισμένης παραγωγής της ή της εξωφρενικής τιμής των 83.000€, αλλά κυρίως διότι μάλλον η ζήτηση θα ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!