Η πιο επικίνδυνη κατάβαση με Range Rover Sport (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Η πιο επικίνδυνη κατάβαση με Range Rover Sport (video)
Ο πρώην Stig του Top Gear, επιχείρησε για πρώτη φορά με αυτοκίνητο την κατάβαση της δυσκολότερης διαδρομής σκι στην Ελβετία, του Inferno Murren. Και τα κατάφερε.

Η δυσκολότερη διαδρομή κατάβασης βουνού με σκι της Ελβετίας, έγινε το πεδίο επίδειξης των εκτός δρόμου ικανοτήτων ενός Range Rover Sport, αλλά και της δεινότητας χειρισμού του πρώην Stig στοTop Gear, του κατά κόσμον Μπεν Κόλινς.

Ο Βρετανός πρώην οδηγός αγώνων και νυν επιδείξεων, χρησιμοποίησε ένα κανονικό Range Rover Sport με τον πεντάλιτρο κινητήρα απόδοσης 510 ίππων. Τα μόνα στοιχεία που προστέθηκαν στο αυτοκίνητο ήταν ένα roll cage, ένα αγωνιστικό κάθισμα με τις αντίστοιχες ζώνες έξι σημείων και φυσικά ελαστικά εκτός δρόμου.

Η διαδρομή που ξεκινά από τα 2.970 μέτρα υψόμετρο και καταλήγει στα 800 μετά από 14,9 χιλιόμετρα, είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη για τους σκιέρ, όταν είναι στρωμένη με ωραίο αφράτο και μαλακό χιόνι.

Φανταστείτε λοιπόν πόσο χειρότερη ήταν στην περίπτωση του Range Rover, καθώς χωρίς το προστατευτικό στρώμα χιονιού βράχοι, τεράστιες λακκούβες, γλιστερό γρασίδι και βέβαια αχανείς γκρεμοί χωρίς τα «τείχη» του χιονιού δεξιά αριστερά, καραδοκούν να στείλουν το αυτοκίνητο στην ανακύκλωση και τον Κόλινς στο δημιουργό του.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό video, το να πραγματοποιήσεις μια τέτοια κατάβαση με ταχύτητες έως και τα 150 χλμ./ώρα που καταγράφηκαν και γκρεμούς που αν επισκεφτείς θα γεράσεις μετρώντας τούμπες, χρειάζεται τεράστιο τσαγανό, για να το πούμε πολύ κομψά.

Η μεγάλη πρόκληση φυσικά δεν ήταν η κατάβαση να γίνει στο μικρότερο χρόνο, καθώς το ρεκόρ από τους σκιέρ έχει τεθεί στα 13 και κάτι λεπτά, που σε σχέση με τα 21 και κάτι του αυτοκινήτου δείχνουν ελάχιστα. Το χιονισμένο τερέν σε σχέση με αυτό που κατέβηκε το Range, μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με ανατομικό στρώμα, απέναντι στο κρεβάτι του φακίρη με τα καρφιά.

Στην περίπτωση του Range λοιπόν η πρόκληση ήταν να γίνει για πρώτη φορά η κατάβαση από αυτοκίνητο και μάλιστα αυτό να περάσει τον τερματισμό όχι σε τεύχη, μα σε ένα κομμάτι. Και όπως μπορούμε να δούμε, η Land Rover και ο Κόλινς έφεραν τον άθλο αυτό σε αίσιο πέρας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!