Αγάπη μου, συρρίκνωσα το BMW R/GS (video)

Γιώργος Βαρίνος
Αγάπη μου, συρρίκνωσα το BMW R/GS (video)
Κίνηση ματ από την BMW, για την προσέλκυση νέων αναβατών στις τάξεις της, αποτελεί η παρουσίαση του εντυπωσιακού R 310 GS με το μονοκύλινδρο κινητήρα των 313 κ.εκ.

Μετά την παρουσίαση του μικρού G 310 R την περσινή χρονιά, η BMW έβγαλε έναν ακόμα άσσο από το μανίκι της, στην προσπάθεια προσέλκυσης νέου αγοραστικού κοινού.

Ο μικρότερος κινητήρας στη σύγχρονη ιστορία της μάρκας, ο μονοκύλινδρος τετράχρονος των 313 κ.εκ. με ισχύ 34 ίππων, κινεί πλέον και το εισαγωγικό μοντέλο στη γκάμα των εμβληματικών R/GS.

Εντυπωσιακή αισθητική, μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και συγκρατημένο βάρος στα 170 κιλά, συνθέτουν ένα αστικό δίκυκλο περιπέτειας που πραγματικά ξεχωρίζει. Πλέον όποιος επιθυμεί το κύρος της έλικας στο ρεζερβουάρ δεν χρειάζεται να τινάξει τον τραπεζικό του λογαριασμό στον αέρα για την μεγάλη –και μόνη μέχρι σήμερα- έκδοση του GS των 1.200 κ.εκ. Έχει πλέον την επιλογή του R 310 GS.

Για όσους ανησυχούν ότι το μικρό GS θα «σέρνεται», να σημειώσουμε ότι οι 34 ίπποι είναι κορυφαία απόδοση για μονοκύλινδρο κινητήρα αυτού του κυβισμού και σίγουρα υπέρ – επαρκής για αστικές και περιαστικές περιπέτειες σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό, για τον όγκο της μοτοσικλέτας, βάρος.

Φυσικά το μικρό GS δεν έχει μετάδοση με άξονα, δεν έχει τον κινητήρα ως ενεργό μέρος του πλαισίου ούτε και τις εναλλακτικές αναρτήσεις Telelever εμπρός και Paralever πίσω του μεγάλου αδελφού. Αρκείται σε ένα συμβατικό περιμετρικό ατσάλινο πλαίσιο και σε αλουμινένιο ψαλίδι με μονό πίσω αμορτισέρ. Για τον εμπρός τροχό, υπάρχει ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι.

Για την κατηγορία στην οποία απευθύνεται ωστόσο, το R 310 GS έρχεται με πολύ πλούσιο εξοπλισμό. Τα όργανά του είναι ψηφιακά και πληρέστατα, ενώ στα φρένα –με μονό δίσκο εμπρός και πίσω- υπάρχει στάνταρ ABS. Οι πωλήσεις του νέου μοντέλου θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2017 και αναμένεται να αυξήσουν σημαντικά τα μερίδια πωλήσεων της BMW σε όλες τις αγορές.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!