Η πίστα του Σίλβερστοουν αναζητά αγοραστή

Γιώργος Βαρίνος
Η πίστα του Σίλβερστοουν αναζητά αγοραστή
Παρότι φιλοξενεί το βρετανικό GP της F1 και είναι από τις διασημότερες στον κόσμο, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα –και όχι μόνο.

Σε αδιέξοδο έφτασαν τελικά οι συζητήσεις της Jaguar και της Land Rover με την Βρετανική Λέσχη Οδηγών Αγώνων, που είναι ο ιδιοκτήτης της πίστας του Σίλβερστοουν. Ο Βρετανός κατασκευαστής είχε συμφωνήσει να καταβάλλει το σεβαστό ποσό των περίπου 26 εκατομμυρίων ευρώ, για την εξαγορά της πίστας και τη μετατροπή της σε κέντρο δοκιμών. Ταυτόχρονα, θα δημιουργούσε μουσείο και πολλές ακόμα παράλληλες δραστηριότητες.

Ωστόσο το όλο σχέδιο της εξαγοράς προσέκρουσε σε συμβόλαιο που έχει η Βρετανική Λέσχη Οδηγών Αγώνων με την Porsche, για την χρήση της πίστας σε μαθήματα οδήγησης. Μέσα σε αυτόν αναφέρεται ότι κανείς άλλος κατασκευαστής δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την πίστα για περισσότερες από 45 ημέρες το χρόνο.

Καθώς το συμβόλαιο της Porsche είναι πολυετές, η Land Rover προσπάθησε να έρθει σε συμβιβασμό με τη γερμανική εταιρεία, κάτι τέτοιο όμως στάθηκε αδύνατο. Έτσι, με δεδομένη τη διάλυση της αρχικής συμφωνίας, το μέλλον της εμβληματικής πίστας φαντάζει θολό, καθώς τα έσοδά της δεν είναι αρκετά για να συντηρηθεί σωστά και να μακροημερεύσει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!