Τι νέο φέρνει το Audi A5 Cabriolet; (video)

Γιώργος Βαρίνος
Τι νέο φέρνει το Audi A5 Cabriolet; (video)
Με μικρόφωνα στις… ζώνες ασφαλείας είναι εξοπλισμένο το νέο Audi A5 Cabriolet, ώστε να μπορεί να δέχεται φωνητικές εντολής χωρίς την παρέμβαση του ανέμου.

Χυτό, κομψό, εντυπωσιακό και τεχνολογικά προηγμένο, το νέο Audi A5/S5 Cabriolet θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά από το Μάρτιο του 2017, σε τιμές που θα ξεκινούν από τα 49.350€ στη Γερμανία.

Βασισμένο στην κουπέ έκδοση του Α5, διαθέτει πληθώρα ενισχύσεων στο αμάξωμα αλλά και ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να μην υπάρχει σημαντική αύξηση του βάρους, που παραμένει στο λογικό πλαίσιο των 1.690 κιλών.

Με τα νέα συστήματα infotainment του μοντέλου που δέχονται φωνητικές εντολές, ένα μεγάλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε κατά την εξέλιξη του μοντέλου ήταν η αλλοίωση της φωνής του οδηγού από τον αέρα, με ανοιχτή την οροφή, όταν το μικρόφωνο ήταν τοποθετημένο στο ταμπλό ή στο άνω μέρος του πλαισίου του παρμπρίζ.

Το πρόβλημα λύθηκε λοιπόν με μια πρωτότυπη τεχνολογικά λύση: την ενσωμάτωση των μικροφώνων στις εμπρός ζώνες ασφαλείας. Έτσι, σε σημείο όπου ο αέρας δεν δημιουργεί στροβιλισμούς, το σύστημα μπορεί να αντιλαμβάνεται τις φωνητικές εντολές του οδηγού ακόμα και με ανοιχτή την οροφή.

Πέρα από αυτό το highlight, τα A5/S5 είναι εξοπλισμένα με όλα τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης της κουπέ έκδοσης, που ανέρχονται στον εντυπωσιακό αριθμό των 30. Στο εσωτερικό τέσσερα άτομα μπορούν να φιλοξενηθούν με περισσή άνεση, ενώ ο χώρος αποσκευών των 380 λίτρων είναι επαρκής για τα αναγκαία ενός ταξιδιού.

Η μαλακή οροφή είναι φυσικά αυτόματη και λειτουργεί ακόμα και με το αυτοκίνητο εν κινήσει, έως τα 50 χλμ./ώρα. Μηχανολογικά, το A5 Cabriolet θα λανσαριστεί με βασικούς κινητήρες τα τετρακύλινδρα σύνολα των 2.0 λίτρων με καύσιμο βενζίνη ή πετρέλαιο και απόδοση 252 ή 184 ίππων αντίστοιχα. Κορυφαίος ντίζελ θα είναι ο τρίλιτρος V6 με ισχύ 218 ίππων και στο άμεσο μέλλον με 286 ίππους. Αργότερα επίσης μέσα στη χρονιά, θα υπάρχει και έκδοση του δίλιτρου κινητήρα βενζίνης με 190 ίππους.

Όλοι οι κινητήρες θα μπορούν να εξοπλισμού με χειροκίνητα κιβώτια έξι σχέσεων, αυτόματα διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων S-Tronic ή αυτόματα 8 σχέσεων Tiptronic. Επίσης όλες οι εκδόσεις κινητήρων θα είναι διαθέσιμες κατόπιν παραγγελίας και με το σύστημα μετάδοσης της κίνησης σε όλους τους τροχούς, το γνωστό μας Quattro.

Η κορυφαία έκδοση S5 με τον V6 κινητήρα των 3.0 λίτρων, ισχύος 354 ίππων, θα έχει στάνταρ τετρακίνηση και κιβώτιο Tiprtronic 8 σχέσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!