Ξεχάστε το Opel Meriva, υποδεχτείτε το Crossland X

Πέτρος Πιτσίνης
Ξεχάστε το Opel Meriva, υποδεχτείτε το Crossland X
Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε επίσημα ότι ο αντικαταστάτης του Meriva θα ονομάζεται Crossland X και θα είναι ένα πολυμορφικό crossover.

Ο μαρασμός των πολυμορφικών μοντέλων ειδικά στην ευρωπαϊκή αγορά και η τεράστια άνοδος των SUV και των crossover είναι ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Έτσι, τη στιγμή που η Opel λανσάρει το νέο Mokka X, ανακοίνωσε ταυτόχρονα το πρόγραμμά της για την ανάπτυξη δύο ακόμα μοντέλων με το επίθεμα X στη γκάμα της.

Το πρώτο θα είναι ο αντικαταστάτης του μικρού πολυμορφικού Meriva και θα ονομάζεται Crossland X. Περίπου στην ίδια κατηγορία μεγέθους με το Mokka, θα είναι λιγότερο off road αισθητικά. Στον αντίποδα, θα διαθέτει στοιχεία πρακτικότητας που θα το καθιστούν πιο «φιλικό» σε νέες οικογένειες.

Το νέο μοντέλο, του οποίου την καλλιτεχνική απεικόνιση βλέπετε στην φωτογραφία, θα βασίζεται σε ένα κοινό πλαίσιο με τον όμιλο PSA, που θα χρησιμοποιηθεί για τα μελλοντικά Peugeot 2008 και Citroen C3 Picasso.

Το δεύτερο μοντέλο της κατηγορίας X που θα δούμε μέσα στο 2017, αλλά θα ξεκινήσει να πωλείται το μεθεπόμενο έτος, θα είναι ένα επίσης crossover της μικρής – μεσαίας κατηγορίας. Αυτό θα βασίζεται επίσης στο πλαίσιο του ομίλου PSA και συγκεκριμένα σε αυτό του σημερινού 3008.

Συνολικά 7 νέα μοντέλα μέσα στο 2017 θα παρουσιάσει η Opel στις διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου το 2017, ή θα ξεκινήσει τη διάθεσή τους στις αγορές. Τρεις εκδόσεις του αναμενόμενου νέου Insignia, το Crossland X, το μεγαλύτερο crossover Χ, του Ampera-e και μια νέα έκδοση του επαγγελματικού Vivaro.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Opel, το 2017 θα είναι η πιο σημαντική από άποψη παραγωγής νέων μοντέλων χρονιά. Ταυτόχρονα διέψευσε τις πληροφορίες για αντικατάσταση του Zafira από ένα μοντέλο Crossover. Το εφταθέσιο πολυμορφικό θα διατηρηθεί στη γκάμα, παράλληλα με το νέο μικρό – μεσαίο SUV που ήδη αναφέρθηκε.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!