Ασφάλτινο μοντέλο από το μέλλον

ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ HUSQVΑRNA

Ασφάλτινο μοντέλο από το μέλλον

Ασφάλτινο μοντέλο από το μέλλον

Επίσημα θα παρουσιαστεί στις 8 Νοεμβρίου αλλά ας πάρουμε μια γεύση για το πως θα είναι το νέο ασφάλτινο μοντέλο της Husqvarna, το Vitpilen 701.

Το Vitpilen 701 είναι η μεταμοντέρνα πρόταση της νέας Husqvarna. To design του είναι τόσο ιδιαίτερο που δεν μπορούμε να το τοποθετήσουμε σε κάποια κατηγορία καθώς δείχνει να είναι από το μέλλον με στοιχεία από το παρελθόν. Η νυν αυστριακή εταιρεία που έχει ταλαιπωρηθεί καθώς ξεκίνησε ως σουηδική, μετατράπηκε σε ιταλική, έγινε γερμανική και κατέληξε στα χέρια του ιδιοκτήτη της KTM Στέφαν Πίερερ και μάλλον, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον δεν πρόκειται να αλλάξει ιδιοκτήτη.

Η Vitpilen 701, αποτελεί ένα βήμα στην επιστροφή της Husqvarna στις μοτοσυκλέτες δρόμου και στην προηγούμενη EICMA ο ίδιος ο Στέφαν Πίερερ αποκάλυψε το concept μοντέλο και ανέφερε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σχέδιο μεγάλης σημασίας για την Husqvarna.

Αν και το design δνε κρύβει στην πράξη τίποτε, τα βασικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας παραμένουν τα γνωστά, όπως το πλαίσιο και ο κινητήρας, που προέρχονται από το ΚΤΜ 690, αλλά και με πρόσθετα εντυπωσιακά νέα στοιχεία που συνθέτουν ένα ριζικά διαφορετικό αποτέλεσμα. όπως το αλουμινένιο ρεζερβουάρ, το ενιαίο υποπλαίσιο από ανθρακονήματα, το εκτεθειμένο σε κοινή θέα φίλτρο αέρα, το φαλτσοκομμένο τελικό εξάτμισης και τα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα. Το θηριώδες πιρούνι της WP αποτελεί design element και οι ακτινικές τετραέμβολες δαγκάνες της Brembo εξασφαλίζουν την απαιτούμενη επιβράδυνση. Το υπόλοιπο design είναι μινιμαλιστικό και απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό με υψηλή αισθητική και διάθεση διαφοροποίησης από τις «φυσιολογικές» μοτοσυκλέτες. Στην πράξη τα δύο μοντέλα Vitpilen 701 και 401 ακολουθούν την λογική της Ducati Scrambler που έχει πάει τόσο καλά εμπορικά και η Husqvarna σκοπεύει να μπει σφήνα σε αυτή την κατηγορία σε μια πιο ασφάλτινη εκδοχή.

Υπομονή 2 μέρες ώστε να σας ενημερώσουμε με περισσότερες πληροφορίες από την EICMA.

Best of internet