Πρωταθλήτρια η Porsche

Γιώργος Βαρίνος
Πρωταθλήτρια η Porsche
Η Porsche πήρε την πολύτιμη νίκη στη Σαγκάη και ταυτόχρονα το παγκόσμιο πρωτάθλημα κατασκευαστών αγώνων αντοχής για το 2016. Το πρωτάθλημα οδηγών παραμένει ανοικτό.

Η Porsche εξασφάλισε την τέταρτη νίκη της στο Παγκόσμιο Πρωταθλήμα Αντοχής στις 6 Ώρες της Σαγκάης, αλλά με μια δεύτερη θέση που κατέκτησε η Toyota, η κούρσα για τον τίτλο των οδηγών θα κριθεί στον τελικό αγώνα του θεσμού, στο Μπαχρέιν. Ξεκινώντας από την pole, το πλήρωμα των Μπρέντον Χάρτλει, Μαρκ Βέμπερ και Τίμι Μπέρναρντ δεν απειλήθηκε ποτέ σφαγίζοντας με την νίκη τους τον τίτλο κατασκευαστών από την εκκίνηση του αγώνα.

Την τέταρτη θέση για την Porsche πήρε το δεύτερο πλήρωμα με τους Νιλ Γιάνι, Ρομέν Ντουμάς και Μαρκ Λίεμπ, πίσω από τις δύο Toyota. Το πρωτάθλημα οδηγών παραμένει ανοικτό ακόμα και θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα του θεσμού, στις 6 ώρες του Μπαχρέιν, στις 19 Νοεμβρίου.

Ο αγώνας της Σαγκάης, ήταν μια καταστροφή για την ομάδα της Audi. Στον πρώτο αγώνα της μετά την ανακοίνωση για την επικείμενη αποχώρησή της, η Audi έκανε έναν αγώνα εφιάλτη, με τις ελπίδες για τον τίτλο οδηγών που είχαν οι Λούκας Ντι Γκράσι, Όλιβερ Τζάρβις και Λόικ Ντυβάλ, να εξανεμίζονται εξ' αιτίας ενός προβλήματος στην τροφοδοσία.

Το Audi Νο7 με τους Αντρέ Λότερερ, Μαρσέλ Φέσλερ και Μπενουά Τρελουέρ τα πήγε ακόμα χειρότερα, δίχως ρυθμό για να αντιμετωπίσει τις Porsche και τις Toyota ενώ αντιμετώπισαν και μια σύγκρουση με ένα άλλο Audi!!! μεταξύ του Μπενουά Τρελουέρ
Treluyer και του Όλιβερ Τζάρβις με αποτέλεσμα να χρειαστούν στο Audi No7 επισκευές 20 λεπτών!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!