Ο Φερστάπεν αντεπιτίθεται!

Γιώργος Βαρίνος
Ο Φερστάπεν αντεπιτίθεται!
Ο μικρός δηλώνει ενοχλημένος με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που επικρατούν στις κρίσεις των αγωνοδικών και ζητά ξεκάθαρους κανονισμούς από την επόμενη χρονιά.

Ο Μαξ Φερστάπεν ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στην FIA και στους αλλοπρόσαλλους κανόνες που αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται στην Formula 1, όπως τουλάχιστον παρουσιάστηκαν στο αλαλούμ που επικράτησε με τις ποινές, μετά το τέλος του αγώνα στο Μεξικό.

Ο οδηγός της Red Bull είναι έξαλλος που τιμωρήθηκε για την παράκαμψη που έκανε στο σικέιν (και πυροδότησε την αντιπαράθεσή του με τον Φέτελ) στη στροφή 1, ενώ ακριβώς για το ίδιο θέμα ο Λιούις Χάμιλτον δεν τιμωρήθηκε στον πρώτο γύρο του αγώνα. Ο Φερστάπεν πιστεύει ότι η κατάσταση είναι «γελοία» και προς όφελος του θεάματος πρέπει να η Formula 1 να απομακρύνει τους τόσους πολλούς κανόνες. Ο ίδιος αναφέρει:

«Το πρόβλημα με αυτό το είδος των κανόνων είναι ότι περιπλέκουν το άθλημα τόσο για τον θεατή όσο και για τους ίδιους τους αγωνοδίκες. Αυτό έγινε ξεκάθαρο στο Grand Prix του Μεξικού. Ο Λιούις, έχασε τα φρένα και
παρέκαμψε το σικέιν στην πρώτη στροφή και δεν τιμωρήθηκε. Αυτό το είχα στο μυαλό μου όταν έκανα ακριβώς το ίδιο στον αγώνα μου με τον Σεμπάστιαν (Φέτελ) αλλά πήρα ποινή 5 δευτερολέπτων και έχασα την τρίτη θέση μου. Αυτή είναι μια γελοία κατάσταση. Ο Λιούις και εγώ χάσαμε το σημείο φρεναρίσματος μας, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ακριβώς όπως αυτός δεν απέκτησα κανένα πλεονέκτημα, γιατί ήμουν εμπρός από τον Σεμπάστιαν και βγήκα μπροστά του. Αν με το κόψιμο του σικέιν θα μπορούσα να κερδίσω μια θέση θα ήταν λογικό να τιμωρηθώ αλλά δεν έγινε έτσι. Το ότι εγώ τιμωρήθηκα αλλά όχι ο Λιούις, δείχνει ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Formula 1 και αυτό είναι απαράδεκτο...»

Με δύο μόνο GP να μένουν, αυτό της Βραζιλίας και του Αμπού Ντάμπι, ο Φερστάπεν πιστεύει πως το χειμώνα, θα ήταν μια καλή ευκαιρία για την FIA να επανεξετάσει την υπερβολική χρήση κανόνων στην Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!