Το χρήμα ή η ταχύτητα έφερε τον Στρολ στη Williams;

Γιώργος Βαρίνος
Το χρήμα ή η ταχύτητα έφερε τον Στρολ στη Williams;
Πολύς λόγος γίνεται για ο αν ο 18χρονος Λανς Στρολ πήρε τη θέση του Μάσα στη Williams με την αξία του, η με τα λεφτά του πατέρα του.

Μόλις έκλεισε τα 18 και έχει συμβόλαιο με μια από τις πιο σημαντικές ομάδες της F1. Δεν είναι ο μόνος, καθώς ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε το ίδιο πριν κλείσει τα 18. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull απέδειξε φέτος ότι είναι μεγάλο ταλέντο –και λίγο αλητήριος ίσως. Ισχύει όμως το ίδιο για τον Στρολ;

Ο Καναδός rookie του 2017 έχει δημιουργήσει μια τεράστια συζήτηση γύρω από το όνομά του, πριν ακόμα πιάσει το τιμόνι μονοθέσιου της F1 σε επίσημο αγώνα. Το θέμα, αφορά κατά πόσο για την προνομιακή του θέση στην Williams ευθύνεται το τεράστιο ταλέντο του, ή η τεράστια περιουσία του πατέρα του.

Η ένταση της συζήτησης είναι τέτοια, που η αναπληρωτής διευθύντρια της ομάδας Κλαιρ Γουίλιαμς ανάφερε κατά την παρουσίαση του νέου τους αποκτήματος, ότι ο μόνος λόγος που ο Στρολ βρίσκεται στην ομάδα είναι τα αγωνιστικά του επιτεύγματα και το ταλέντο του. Τελεία και παύλα –είπε.

Όσοι αρέσκονται να συντηρούν τη σχετική συζήτηση ωστόσο, αναφέρουν ότι ο δισεκατομμυριούχος πατήρ Στρολ, ονόματι Λόρενς, έχει δώσει έως σήμερα περίπου 70.000.000€ για την προώθηση της καριέρας του γιου του. Αγόρασε ομάδες σε αμερικανικά πρωταθλήματα, προσέλαβε κορυφαίους μηχανικούς και διευθυντές ομάδων, πλήρωσε τη Williams μερικές δεκάδες εκατομμύρια και πολλά ακόμα.

Ακόμα και αν τα παραπάνω είναι όντως έτσι, είναι επίσης αλήθεια ότι Λανς Στρολ επικράτησε στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της F3 –και όχι μόνο- με απίστευτα στατιστικά νικών και pole. Το γεγονός ότι μεταπηδά κατευθείαν στην F1, από τους επικριτές του θεωρείται πρωθύστερο. Και ταυτόχρονα αποδεικτικό της πίεσης των εκατομμυρίων που «χώνει» ο πατέρας του.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι το ίδιο συνέβη και με τον Φερστάπεν στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Υπάρχει φυσικά και ο υπέρτατος κριτής: Ο χρόνος. Αυτός θα αποδείξει αν ο πιτσιρικάς Στρολ είναι θησαυρός ή άνθρακας και αν τελικά ο μόνος που κέρδισε από όλη αυτή την ιστορία είναι η Williams που τσέπωσε το χρήμα του πατέρα του. Αν όμως αποδειχτεί καλός, τότε ο μπαμπάς του θα έχει κάνει μια πολύ καλή επένδυση, καθώς σε τρία – τέσσερα χρόνια ο μικρός θα έχει κάνει απόσβεση και στη συνέχεια θα συμβάλει με δεκάδες εκατομμύρια στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!