Σαν στο σπίτι της η Toyota Supra στο Ring (video)

Γιώργος Βαρίνος
Σαν στο σπίτι της η Toyota Supra στο Ring (video)
Όχι μόνο γρήγορη αλλά και ιδιαίτερα ικανή στις στροφές δείχνει η αναμενόμενη Toyota Supra, που απαθανατίστηκε υπό πίεση στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο παρακολουθούμε καμουφλαρισμένα πρωτότυπα τόσο της Toyota Supra, όσο και του alter ego της BMW Z5 να κινούνται στο δρόμο. Τα δύο μοντέλα είναι γνωστό ότι εξελίσσονται από κοινού και χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανικά μέρη, με σημαντικές φυσικά διαφορές στη σχεδίαση και τη συνολική αισθητική.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το μελλοντικό ιαπωνικό coupe καταγράφεται υπό σημαντική πίεση, κάτι που αποδεικνύει όχι μόνο ότι είναι γρήγορη –κάτι αναμενόμενο- αλλά και πολύ ισορροπημένη στη συμπεριφορά της στις στροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες Supra και Z5 θα μοιράζονται τον ίδιο τρίλιτρο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με ισχύ κοντά στους 400 ίππους ή, πιθανότατα, μια υβριδική μονάδα κίνησης με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτρικό εν σειρά. Δηλαδή αυτή της υβριδικής BMW 330e, πιθανότατα με σημαντικά αυξημένη ισχύ. Σε κάθε περίπτωση η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς, ενώ δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει επιλογή μεταξύ χειροκίνητου και αυτόματου κιβωτίου.

Η αισθητική της νέας Supra θα είναι πολύ κοντά σε αυτή της χωρίς παραλλαγή εικόνας, που αποτελεί μια ψηφιακά επεξεργασμένη εκδοχή του FT1, ενός εντυπωσιακού κουπέ που είχαν παρουσιάσει οι Ιάπωνες ως πρωτότυπο στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2014.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί σε κάποια από τις διεθνείς εκθέσεις του 2017 –πιθανότατα σε αυτή του Ντιτρόιτ- ενώ η διάθεσή σου θα ξεκινήσει προς το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2018.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!