Bultaco Brinco, το μοτοποδήλατο του μέλλοντος (video)

Γιώργος Βαρίνος
Bultaco Brinco, το μοτοποδήλατο του μέλλοντος (video)
Η αναβίωση της γνωστής ισπανικής βιομηχανίας μοτοσικλετών πραγματοποιείται με τη δημιουργία ενός μοτοποδήλατου για το μέλλον.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν είναι φυσικά καινούρια ιδέα. Ούτε οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες. Ακόμα παλιότερη είναι η ιδέα του μοτοποδηλάτου, δηλαδή μιας πολύ ελαφριάς δίτροχης κατασκευής με κινητήρα χαμηλής ισχύος και πετάλια, για τη μεταφορά ενός και μόνου ατόμου. Όσοι μάθατε να οδηγείτε μοτοσικλέτα τη δεκαετία του ’70 και του ’80, μάλλον με κάτι τέτοιο ξεκινήσατε.

Το μοτοποδήλατο διαφέρει από ένα ποδήλατο στο γεγονός ότι διαθέτει αναρτήσεις και φρένα επιπέδου μικρής μοτοσικλέτας, συνδυασμένα με πετάλια. Ακριβώς την ίδια ιδέα επαναφέρει στην αγορά η Bultaco, προσαρμοσμένη φυσικά στις απαιτήσεις του 21ου αιώνα.

Το Brinco, όπως ονομάζει τη δημιουργία της, διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ που δίνει κίνηση στον πίσω τροχό, κανονικές αναρτήσεις, φαρδιούς τροχούς και ένα πλαίσιο που θυμίζει μοτοσικλέτα trial –για τις οποίες μάλιστα η Bultaco είχε γίνει γνωστή κατά το παρελθόν.

Η ισχύς που φτάνει στον πίσω τροχό είναι τη τάξης των 3 ίππων και η αυτονομία κίνησης μόνο με τον ηλεκτρικό κινητήρα ανάλογα με το πρόγραμμα λειτουργίας (έχει τρία) είναι κατ’ ελάχιστο 50 χιλιόμετρα και μέγιστο 100 χιλιόμετρα. Η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας απαιτεί μόλις τρεις ώρες από το οικιακό δίκτυο. Η μέγιστη ταχύτητα κίνησης είναι από 45 έως και 60 χιλιόμετρα, ανάλογα το μοντέλο.

Βλέπετε το Brinco έχει τέσσερις διαμορφώσεις, τις S, C, RE και R, με την πρώτη να είναι αποκλειστικά ασφάλτινη, την R αποκλειστική χωμάτινη και τις C και RE διπλής χρήσης. Το βάρος της κατασκευής ξεκινά από τα 39 κιλά της έκδοσης R και φτάνει στα 42, όντας πολύ χαμηλότερο, περίπου στο μισό από αυτό ενός scooter 50 κ.εκ.

Με τις τιμές να βρίσκονται στο επίπεδο των 3.000 – 4.000 €, το Bultaco Brinco σίγουρα δεν είναι φτηνό. Ωστόσο, τα ελάχιστα έξοδα λειτουργίας και η ευκολία που προσφέρει, είναι βέβαιο ότι θα κάνουν πολύ γρήγορη απόσβεση του κόστους του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!