Έκλεστοουν: Μένω τουλάχιστον ως το 2019

Gazzetta team
Έκλεστοουν: Μένω τουλάχιστον ως το 2019
Καμία αλλαγή δεν θα γίνει στην εμπορική και αγωνιστική διεύθυνση της F1 τόνισε σε συνέντευξή του ο υπέργηρος απόλυτος άρχοντας του αθλήματος.

Παρότι 86 ετών, ο Μπέρνι Έκλεστοουν δεν κάνει βήμα πίσω από το χρυσοφόρο όρνιθα που λέγεται F1 και του έχει αποφέρει έως σήμερα περιουσία 3 δις δολαρίων. Πρόσφατες φήμες που ήθελαν τον γκουρού των αγωνιστικών θεμάτων Ρος Μπρον να αναλαμβάνει ρόλο αγωνιστικού διευθυντή στην F1, προσκρούουν στην άρνηση του Μπέρνι.

Ο Βρετανός άρχων του σπορ δήλωσε σε συνέντευξή του στο site της F1 ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής στην ηγεσία του σπορ, τουλάχιστον έως τη σύναψη νέας συμφωνίας το 2019 με την FIA, τις ομάδες και την Liberty Media. Η συμφωνία αυτή, που ονομάζεται Concorde Agreement, είχε τελευταία φορά ανανεωθεί και επικαιροποιηθεί το 2013.

«Μπορεί το άθλημα να έχει πλέον νέους μετόχους, την Liberty Media, ωστόσο αυτό είναι και το μόνο που αλλάζει προς το παρόν. Διαβεβαιώνω του πάντες ότι δεν υπάρχει θέμα αλλαγής στην ηγεσία, τουλάχιστο έως το 2019 που θα υπάρξει νέα συμφωνία» δήλωσε επί λέξει ο Έκλεστοουν.

Το ότι ο βραχύσωμος μάνατζερ έχει περίσσεια θράσους και θάρρους είναι γνωστό, όπως και ότι δεν κάνει ποτέ πίσω όταν πρόκειται να υποστηρίξει τα συμφέροντά του. Ωστόσο, αν μη τι άλλο, σε αυτή την ηλικία, με αυτή την περιουσία και με δεδομένο ότι το άθλημα πανθομολογούμενα χρειάζεται νέα πνοή, θα έπρεπε να αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για νέο αίμα στη διοίκηση. Μάλλον όμως πρώτα θα βγει η ψυχή του και μετά αυτός από την πόρτα της F1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!