Η τρέλα που πάει στα βουνά (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Η τρέλα που πάει στα βουνά (video)
Συνδυάζει ευελιξία μοτοσικλέτας και σταθερότητα αυτοκινήτου, πάει παντού, είναι ηλεκτρικό και δεν μένει ποτέ λόγω πεταλιών. Αλλά δεν θα το αγοράζατε. Γιατί;

To Horizon της Outrider είναι ένα τρίκυκλο πολύ χαμηλού βάρους για να μπορεί να κινείται ως ποδήλατο. Ταυτόχρονα, διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτρικό κινητήρα, που μπορεί να λειτουργεί ως υποβοήθηση στην ποδηλασία ή εντελώς αυτόνομα, εξασφαλίζοντας τελική ταχύτητα περίπου 60 χλμ./ώρα με αυτονομία κίνησης περίπου 30 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, διαθέτει ελαστικά εκτός δρόμου και στιβαρές αναρτήσεις με μεγάλη διαδρομή και υδραυλικά αμορτισέρ, για να μπορεί να έχει πρόσβαση ακόμα και στα πιο δύσβατα εδάφη.

Κρίνοντας μόνο από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα το έλεγες μια εξαιρετική ιδέα. Ωστόσο, το αμερικανικής κατασκευής ηλεκτρικό αυτομοτοποδήλατο, έχει κάποια τεράστια ελαττώματα.

Πρώτον, είναι κακάσχημο. Σαν μεταλλικό υβρίδιο ακρίδας με αράχνη, συγγνώμη και από τα δυο ζωύφια, κυριολεκτικά δεν βλέπεται. Δεύτερον, η θέση οδήγησης. Σε ύπτια θέση κάνεις μπάνιο, ξαπλώνεις να δεις τηλεόραση και κάνεις άλλα πράγματα που δεν είναι της στιγμής αλλά οδήγηση… Τρίτον, κοστίζει στης ΗΠΑ πλέον των 12.000 δολαρίων. Τιμή που, αν δεν είσαι ψυχασθενής ή κάποιου είδους συλλέκτης, σε απωθεί από οποιαδήποτε πιθανή σκέψη απόκτησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!