Με αυτή την κούκλα, το τερμάτισε η Triumph (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Με αυτή την κούκλα, το τερμάτισε η Triumph (video)
Έχει την ιστορία, έχει την τεχνολογία, έχει και το όνομα. Τώρα, η Triumph έχει μια από τις ομορφότερες νέο – vintage μοτοσικλέτες. Την Bonneville Bobber.

Η βρετανική Triumph κατασκεύαζε μοτοσικλέτες από το 1902, δηλαδή πολύ πριν γεννηθούν πολλοί από τους… παππούδες μας. Με δεδομένη λοιπόν τη μεγάλη της ιστορία, δεν είναι τυχαίο που μια από τις ομορφότερες σημερινές vintage μοτοσικλέτες, παρουσιάστηκε από αυτήν. Η Bonneville Bobber αναβιώνει με αριστουργηματικό τρόπο και τεράστια προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια το σχήμα των μεγάλων μοτοσικλετών της δεκαετίας του ’40. Χαμηλή, μακριά, στενή και χωρίς πλουμίδια και περιττά πλαστικά.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η Triumph υπήρχε τότε και μάλιστα ήταν μια από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής μοτοσικλετών παγκοσμίως. Η αναβίωσή της μπορεί να έγινε το 1984 με μια γκάμα σύγχρονων σπορ μοτοσικλετών που συνεχίζεται έως σήμερα, ωστόσο η γνώση της retro αισθητικής της ανήκει και με το παραπάνω.

Η Bobber είναι ένα χάρμα οφθαλμών, μια οπτασία για όσους αγαπούν τις μοτοσικλέτες και μάλιστα τις πιο κλασικές από αυτές. Φυσικά δεν αναβιώνει και τις ασθενικές επιδόσεις ή τις απαράδεκτες αναρτήσεις και τα φρένα του τότε. Το αντίθετο. Διαθέτει έναν υγρόψυκτο κινητήρα 1.200 κ.εκ. με δύο κυλίνδρους εν σειρά, μονό αμορτισέρ με ρύθμιση πίσω, πιρούνι εμπρός σεβαστής διαμέτρου και φρένα με ABS.

Για όσους γνωρίζουν, κάποιες λεπτομέρειες μηχανολογικής αλλά και αισθητικής αρτιότητας, είναι αριστοτεχνικές. Για παράδειγμα, η πίσω ανάρτηση είναι monoshock και το μονό αμορτισέρ «κρύβεται» κάτω από τη σέλα, δίνοντας την αίσθηση ότι είναι η ανάρτησή της, όπως στα μοντέλα της δεκαετίας του ’40.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο υγρόψυκτος κινητήρας –που φυσικά δεν υπήρχε σε καμία μοτοσικλέτα της εποχής- διαθέτει τόσο καλά κρυμμένο ψυγείο στο πλαίσιο και μεγάλες «ψύκτρες», ώστε να θυμίζει vintage αερόψυκτο μοτέρ.

Δεκάδες ακόμα λεπτομέρειες καθιστούν την Triumph Bonneville Bobber ένα κόσμημα της βιομηχανίας μοτοσικλέτας, που θα το θέλαμε στο… σαλόνι μας μόνο και μόνο για να το βλέπουμε. Εσείς;

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!