Να μείνουν ή να φύγουν;

Γιώργος Βαρίνος
Να μείνουν ή να φύγουν;
Τα ενδιάμεσα ελαστικά, που πρώτη φορά φέτος επέστρεψαν μετά από χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν παρελθόν από τη νέα σεζόν!

Τα ελαστικά αυτά έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο παράθυρο χρήσης, όταν δηλαδή οι συνθήκες της πίστας δεν είναι καλές ούτε για σλικ, αλλά ούτε και για βρόχινα. Στο Sachsenring, αρκετοί ήταν αυτοί που επέλεξαν να επιστρέψουν στον αγώνα με ενδιάμεσα ελαστικά, τη νίκη όμως τότε πήρε ο Marc Marquez που είχε βάλει τα σλικ. Στις δηλώσεις του, μετά το τέλος του αγώνα, ο Ισπανός άσος της Repsol Honda είχε πει χαρακτηριστικά ότι: «Για εμάς τα ενδιάμεσα πολύ απλά δεν υπάρχουν ως επιλογή». Οι συζητήσεις - αναφορικά με το αν θα μείνουν ή θα φύγουν τα ενδιάμεσα - ανάμεσα στην Michelin και τις ομάδες έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές εβδομάδες. Τελική απόφαση δεν έχει παρθεί ακόμα, καθώς περιμένουμε και τη λήξη του Πρωταθλήματος αλλά και το πρώτο τεστ στην Valencia, ωστόσο αξίζει να δούμε τις απόψεις μερικών οδηγών για το θέμα:

Valentino Rossi: Δεν αλλάζουν πολλά. Ανακαλύψαμε ότι το παράθυρο χρήσης τους είναι πολύ περιορισμένο. Άλλωστε, προσωπικά πιστεύω ότι τα Michelin, σε μεικτές συνθήκες, είναι καλύτερα από τα Bridgestone, πιο ασφαλή. Έτσι θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε και χωρίς τα ενδιάμεσα. Όπως και να ‘χει, δεν κάνουν μεγάλη διαφορά.

Andrea Dovizioso: Έχω διαφορετική γνώμη. Νομίζω ότι τα ενδιάμεσα είναι καλά από θέμα ασφαλείας, όπως π.χ. στο Phillip Island που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές και το ελαστικό αρκετά σκληρό επειδή η φθορά εκεί είναι μεγάλη. Στις μεικτές συνθήκες τα ενδιάμεσα είναι πιο ασφαλή. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να τα κρατήσουμε, ίσως όμως να μην τα έχουμε ως επιλογή στον αγώνα. Όμως δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό.

Jorge Lorenzo: Έχω περίπου την ίδια γνώμη με τον Andrea, διότι στο Phillip Island - στις κατατακτήριες - χρησιμοποίησα τόσο τα σλικ, όσο και τα ενδιάμεσα. Ένοιωθα καλύτερα με τα ενδιάμεσα, διότι τα σλικ με τόσο κρύο και με υγρά σημεία στην πίστα, ήταν δύσκολο ν’ ανεβάσουν θερμοκρασία. Έτσι πιστεύω ότι σ’ αυτές τις συνθήκες είναι πιο ασφαλή. Δεν ξέρω ποια απόφαση θα παρθεί, αλλά θέλω τα ενδιάμεσα.

Πηγή. www.motograndprix.gr

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!