Αυτή η Lambo Miura κόστισε 1.000.000€

Αυτή η Lambo Miura κόστισε 1.000.000€

Αυτή η Lambo Miura κόστισε 1.000.000€

Ο διάσημος ροκ σταρ Ροντ Στιούαρτ ήταν ο πρώτος ιδιοκτήτης του υπέροχου ιστορικού supercar και φυσικά η αύρα του αντικατοπτρίστηκε στην τιμή πώλησης. 

Από τον οίκο δημοπρασιών Coys στο Ηνωμένο Βασίλειο, η πανέμορφη αυτή και σε άριστη κατάσταση Lamborghini Miura SV άλλαξε χέρια στην τιμή του 1.000.000€.

Παρότι μοντέλο του 1971 και με επιδόσεις κατώτερες πολλών σύγχρονων αυτοκινήτων κόστους 150.000€, το ιστορικό supercar συγκινεί ακόμα του συλλέκτες σε βαθμό να βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στον… τραπεζικό τους λογαριασμό.

Πέρα από το γεγονός ότι το δημιούργημα του σχεδιαστή Μαρτσέλο Γκαντίνι θεωρείται ακόμα και σήμερα ένα από τα πλέον κομψά και όμορφα σπορ αυτοκίνητα, το 1966 που παρουσιάστηκε ήταν το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής.

Ταυτόχρονα, με επιρροές από την F1, η Miura ήταν πρωτοπόρος στη λογική της τοποθέτησης του κινητήρα στο κέντρο, που έκτοτε κυριάρχησε στις supersport κατασκευές.

Ο τετράλιτρος V12 κινητήρας της απέδιδε στις διάφορες εκδόσεις της από 350 έως και 380 ίππους, που λόγω και του πολύ χαμηλού βάρους των 1.290 κιλών εξασφάλιζε εκπληκτικές επιδόσεις. Τέλος, η Miura κατασκευάστηκε σε μόλις 760 αντίτυπα, γεγονός που την κατέστησε, από την εποχή της ακόμα, δυσεύρετη.

Για όλους του παραπάνω λόγους, η Miura έγινε με το πέρασμα των ετών ένα σπάνιο συλλεκτικό μοντέλο. Η συγκεκριμένη φυσικά, έχει ένα λόγο παραπάνω να αποτελεί αντικείμενο πόθου. Πρώτος ιδιοκτήτης της ήταν ο διάσημος Βρετανός rock star Ροντ Στιούαρτ, ο οποίος μεσουράνησε για δύο ολόκληρες δεκαετίες, το ’70 και το ’80, συνθέτοντας και τραγουδώντας τεράστιες επιτυχίες.

Έκτοτε το αυτοκίνητο έχει αλλάξει διάφορους ιδιοκτήτες, όλοι όμως της έχουν φερθεί με τον προσήκοντα σεβασμό. Με αποτέλεσμα παρά την ηλικία των 45 ετών, να βρίσκεται στην κατάσταση που είχε όταν βγήκε από το εργοστάσιο. 

Best of internet