H Mercedes-AMG «χτυπάει» την Porsche Panamera

Πέτρος Πιτσίνης
H Mercedes-AMG «χτυπάει» την Porsche Panamera
Σύντομα, το σπορ τμήμα της γερμανικής μάρκας θα μας παρουσιάσει ένα πρωτότυπο, το οποίο θα μας δείξει τον μελλοντικό αντίπαλο της Porsche Panamera!

Η Mercedes-AMG θεωρητικά έχει στην γκάμα της τετράθυρα σεντάν, όπως η E-Class, η S-Class ή και η CLS, όμως ετοιμάζει ένα αρκετά διαφορετικό ώστε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα απέναντι στην Porsche Panamera.

Το 2017, η AMG κλείνει τα 50 χρόνια δημιουργίας και στο πλαίσιο του... εορτασμού, θα δούμε ένα πρωτότυπο το οποίο σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, θα είναι έτοιμο για κυκλοφορία περίπου το 2019! Η ίδια πηγή αναφέρει πως το όνομά του θα είναι Mercedes-AMG GT 4 και θα θυμίζει οπτικά το supercar της μάρκας, δηλαδή την AMG GT.

Κάτω από το καπό του θα «φοράει» την τελευταία γενιά του γνωστού V8 των 4.0 λίτρων με τα δύο τούρμπο, τον οποίο είδαμε να κινεί και τη νέα E63 και θα διατίθεται σε δύο παραλλαγές ιπποδυνάμεων, με την ισχυρότερη (S) να ξεπερνά τους 610 ίππους! Πάντως, θα πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο και όχι μια... μακρύτερη έκδοση της AMG GT, καθώς θα βασίζεται και σε διαφορετική πλατφόρμα.

* Οι φωτογραφίες είναι ηλεκτρονικά επεξεργασμένες από ανεξάρτητο σχεδιαστή κι όχι επίσημες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!