Μας κάνουν τη ζωή πατίνι (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Μας κάνουν τη ζωή πατίνι (video)
Τα σύγχρονα ηλεκτρικά πατίνια υπόσχονται να διευκολύνουν την καθημερινή μας μετακίνηση, ειδικά όταν διαθέτουν τεχνολογία αιχμής, όπως το Immotor GO.

Ξεπετάγονται σαν τα μανιτάρια και υπόσχονται να αποτελέσουν την απόλυτη λύση στις πολύπλοκες καθημερινές ανάγκες μετακίνησης. Τα «μέσα ατομικής μετακίνησης» κατά το πολιτικώς ορθότερο, αναβιώνουν τα γνώριμα πατίνια της παιδικής μας ηλικίας, αλλά με υψηλή τεχνολογία και ηλεκτρική πρόωση.

Όσο οι πόλεις μεγαλώνουν και οι μετακινήσεις με τα συμβατικά μέσα γίνονται πιο δύσκολες, τόσο τα ηλεκτρικά πατίνια προβάλλουν ως η απόλυτη λύση για το καθημερινό πήγαινε – έλα. Για παράδειγμα, το μετρό είναι ένα ταχύτατο μέσο μετακίνησης. Αλλά που θα παρκάρεις το αυτοκίνητό σου για να φτάσεις ως αυτό;

Εδώ έρχεται η λύση του Immotor GO, που με αυτονομία περίπου25 χιλιομέτρων και με αντίστοιχη μέγιστη ταχύτητα, μπορεί να σε συνοδεύει σε κάθε ανάγκη μετακίνησης στην πόλη. Ταυτόχρονα διπλώνει και πιάνει ελάχιστο χώρο για να μπορεί να μεταφέρεται σε κάθε αυτοκίνητο, στο μετρό ή στο λεωφορείο. Τα 13 κιλά βάρους μαζί με τις μπαταρίες δεν είναι πολλά, ακόμα και για να το παίρνεις μαζί σου στο γραφείο και στο σπίτι.

Ταυτόχρονα, το Immotor GO διαθέτει μια νέας γενιάς έξυπνη μπαταρία με δικό της κύκλωμα διάγνωσης, η οποία επίσης επικοινωνεί μέσω εφαρμογής και με το κινητό τηλέφωνο. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το Immotor GO διαθέτει έως και σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού (GPS). Έτσι, ακόμα και σε περίπτωση κλοπής ο ιδιοκτήτης του μπορεί να το βρει οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Με σύστημα ανάρτησης, πολύ εύκολο χειρισμό και τρεις τροχούς, το εν λόγω πατίνι είναι πολύ άνετο και εύχρηστο. Η τιμή του, όταν παρουσιαστεί στην αγορά τον Απρίλιο, δεν θα ξεπερνά με όλους τους αυτοματισμούς τα 1.000€. Η βασική του έκδοση, θα ξεκινά από τα 600€.

Η αξία των υλοποιήσεων όπως αυτή του Immotor, μπορεί να γίνει πιο εύκολα κατανοητή από την πρακτική αρκετών κατασκευαστών αυτοκινήτων να ενσωματώνουν σε πρωτότυπα μοντέλα τους, που έρχονται από το μέλλον, ηλεκτρικά πατίνια. Έως σήμερα το έχει κάνει η Audi και η Peugeot, δείχνοντας πόσο χρήσιμα είναι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!