Δεν φαντάζεσαι τι είναι αυτό το Audi R8

Πέτρος Πιτσίνης
Δεν φαντάζεσαι τι είναι αυτό το Audi R8
Μια εικόνα μπορεί να είναι χίλιες λέξεις αλλά και χίλιες… απάτες. Με την καλή έννοια. Όπως αυτή του supercar Audi R8, που στην πραγματικότητα είναι ένα παιχνίδι.

Συνήθως οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δαπανούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να δημιουργήσουν ιδανικές φωτογραφίες για τα νέα τους μοντέλα. Λόγω μεγέθους, αλλά και απαιτήσεων, τα οχήματα απαιτούν πολύ δαπανηρές διαδικασίες απεικόνισης.

Ωστόσο η πραγματικότητα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική, με τα ίδια εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τουλάχιστον στην περίπτωση του Μεξικανού «μάγου» της φωτογραφίας, που ακούει στο όνομα Φέλιξ Ερνάντεζ Ροντρίγκεζ.

Ο σπάνιος αυτός καλλιτέχνης, εργάζεται με μοντέλα υπό κλίμακα των αντικειμένων που φωτογραφίζει. Δημιουργώντας το κατάλληλο υπόβαθρο, του αρκεί ένα μικρό στούντιο ή ένα τραπέζι στο κατάλληλο σημείο, για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ενός ονειρικού περιβάλλοντος.

Χρησιμοποιώντας λοιπόν ένα μοντελάκι των 30€ του Audi R8, κατάφερε να δημιουργήσει το εκπληκτικό αποτέλεσμα που βλέπετε στις εικόνες. Ωστόσο οι εικόνες του… παρασκηνίου, αποκαλύπτουν ότι αυτό δεν ήταν δουλειά ενός τεράστιου συνεργείου που αναγκάστηκε να επισκεφτεί τις εσχατιές της γης. Βασίστηκε στην καλλιτεχνική δεινότητα, την σκηνογραφική ικανότητα, την τεχνική αρτιότητα και φυσικά στη φαντασία του Ροντρίγκεζ. Και σε ένα παιδικό παιχνίδι.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η Audi είναι μια μόνο από τις διάσημες πολυεθνικές βιομηχανίες και διαφημιστικές εταιρείες, που τον εμπιστεύονται για τις φωτογραφικές τους ανάγκες. Αν μετά από αυτό αρχίσετε να αναρωτιέστε τι κρύβεται πραγματικά πίσω από αυτό που βλέπουν τα μάτια σας, δεν θα έχετε καθόλου άδικο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!