Τι νέο φέρνει το Nissan Note e-Power; (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Τι νέο φέρνει το Nissan Note e-Power; (video)
Mε κινητήρα εσωτερικής καύσης ως γεννήτρια, η Nissan λανσάρει μια νέα λογική κίνησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπό το αμάξωμα του ανανεωμένου Note.

To Nissan Note e-Power παρουσιάστηκε στο Τόκιο και πλέον ξεκινά η παραγωγή του. Το καινούριο στοιχείο που φέρνει το μοντέλο, τόσο στην κατηγορία B όσο και στο «στρατόπεδο» της Nissan, είναι πως, παρότι ηλεκτρικό, διαθέτει και ένα κινητήρα εσωτερικής καύσης ως γεννήτρια.

Ακριβώς όπως και στο BMW i3 Range Extender, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης δεν μεταδίδει κίνηση στους τροχούς. Λειτουργεί αποκλειστικά ως γεννήτρια, με στόχο την αύξηση της αυτονομίας του ηλεκτρικού Note.

Το μοντέλο δεν προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπης, ωστόσο η νέα αυτή διάταξη κίνησης προφανώς δεν θα περιοριστεί σε αυτό. Διότι μπορεί το αμιγώς ηλεκτρικό Nissan Leaf να είναι το πιο πετυχημένο ηλεκτρικό μοντέλο παγκοσμίως, ωστόσο το κοινό ακόμα το αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό λόγω της περιορισμένης αυτονομίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Nissan δεν έδωσε καμία δημοσιότητα στο Note, αλλά προωθεί με έμφαση το e-Power. Που χρησιμοποιεί ως γεννήτρια τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων της Renault – Nissan που έχουμε γνωρίσει σε όλα τα σύγχρονα μοντέλα. Για την περίσταση, έχει περιοριστεί σημαντικά το βάρος και ό όγκος του, καθώς πολλά περιφερειακά του συστήματα δεν είναι πλέον απαραίτητα.

Όταν ο κινητήρας εσωτερικής καύσης βρίσκεται σε λειτουργία, το αυτοκίνητο καταναλώνει περίπου 2,5 λίτρα καυσίμου/100 χλμ. Ωστόσο η εταιρεία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την αυτονομία που επιτρέπει το σύστημα, η οποία προφανώς έχει να κάνει με το μέγεθος και το βάρος του μοντέλου που θα τοποθετηθεί, καθώς και με τον αριθμό και τη χωρητικότητα των μπαταριών που θα διαθέτει.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!