2.000 άλογα για ένα Toyota Land Cruiser (video)

Πέτρος Πιτσίνης
2.000 άλογα για ένα Toyota Land Cruiser (video)
Η έκθεση SEMA του Λας Βέγκας φιλοξενεί το ταχύτερο SUV στον κόσμο, όπως υποστηρίζει η Toyota για το μοναδικό Land Cruiser που... μεταμορφώθηκε σε πύραυλο!

Γνωρίζουμε πως η βελτίωση δεν έχει όρια και παραδείγματα σαν το Toyota Land Speed Cruiser των 2.000 ίππων φροντίζουν ώστε να μας το υπενθυμίζουν συχνά. Το εν λόγω αυτοκίνητο κατασκευάστηκε από την ίδια τη φίρμα σε συνεργασία με το TRD, το αγωνιστικό της τμήμα, για την έκθεση SEMA του Λας Βέγκας. Με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 354 χλμ./ώρα, είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο, σύμφωνα με την Toyota!

Το μοτέρ είναι ένα V8 των 5.7 λίτρων και κανονικά, αποδίδει 367 ίππους. Για να φτάσει την... κτηνώδη ισχύ των 2.000 αλόγων τοποθετήθηκαν δύο τούρμπο της Garrett και παρά το βάρος που ξεπερνά τους 2,5 τόνους, είναι διαβολικά γρήγορο!

Οι μηχανικοί της Toyota σκέφτηκαν επίσης ότι το αυτοκίνητο θα έχει αυξημένες απαιτήσεις σε ψύξη και τοποθέτησαν... πάγο στο μηχανοστάσιο, ώστε να παρέχει κρύο αέρα στην εισαγωγή! Βεβαίως, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως έχει γίνει τεράστια δουλειά και στο στήσιμο του αυτοκινήτου, κάτι που φαίνεται και από την απόσταση από το έδαφος που σε τίποτα δεν θυμίζει ένα κανονικό Land Cruiser. Επιπλέον αεροδυναμικά βοηθήματα, καθώς και ειδικά λάστιχα υψηλής απόδοσης, εννοείται πως ολοκληρώνουν το σύνολο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!