Με νίτρο και... πολύ γκάζι το υβριδικό της Hyundai (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Με νίτρο και... πολύ γκάζι το υβριδικό της Hyundai (video)
Ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας έκανε η κορεατική μάρκα στο Μπόνβιλ Σολτ Φλατς (ή αλυκές Μπόνβιλ), το οποίο πήρε έγκριση και από τη FIA!

Όταν μιλάμε για γρήγορα αυτοκίνητα, τα υβριδικά δεν είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό, εκτός αν πρόκειται για κάποιο hypercar όπως η Porsche 918 Spyder. Όμως, η Hyundai επιχείρησε να καταρρίψει ένα ρεκόρ ταχύτητας για υβριδικό όχημα που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε μοντέλο παραγωγής, στις αλυκές Μπόνβιλ.

Το αυτοκίνητο έφτασε τα 258,6 χλμ./ώρα, όμως η πιστοποίηση της FIA αναφέρει πως έφτασε τα 253,9 χλμ./ώρα. Όποια τιμή και να ισχύει πάντως, είναι η μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής! Βεβαίως, το Hyundai Ioniq που χρησιμοποίησαν δεν... μπήκε απλά στην αλυκή και έγραψε ρεκόρ, αφού δέχτηκε αρκετές βελτιώσεις.

Τα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής του κινητήρα εσωτερικής καύσης αντικαταστάθηκαν, ο εγκέφαλος επαναπρογραμματίστηκε και παράλληλα, η μονάδα διαχείρισης του υβριδικού συστήματος δέχθηκε τις κατάλληλες τροποποιήσεις, όπως και τα συστήματα που ελέγχουν τον κινητήρα και το κιβώτιο. Επιπροσθέτως, τοποθετήθηκε ένα κιτ ψεκασμού νίτρο, ενώ αφαιρέθηκε το σύστημα κλιματισμού και διάφορα αξεσουάρ που πρόσθεταν βάρος. Τέλος, όπως μπορούμε να δούμε, το Ioniq «φόρεσε» και ειδικές ζάντες και ελαστικά, που το βοήθησαν στο εγχείρημά του.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!