Επίσημο: Η Volkswagen φεύγει από το WRC

Πέτρος Πιτσίνης
Επίσημο: Η Volkswagen φεύγει από το WRC
Η γερμανική μάρκα επιβεβαίωσε τις φήμες που την ήθελαν να αποχωρεί από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, παρά την εξαιρετική πορεία που είχε σημειώσει.

Πρόσφατα, γράφαμε για τις πρώτες φήμες που ήθελαν τη Volkswagen να αποχωρεί από το WRC, ωστόσο σήμερα αυτές έγιναν είδηση αφού το δήλωσε επίσημα η μάρκα. Αυτό έγινε λίγο μετά από την απόφαση της Audi να αποχωρήσει από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και από ότι φαίνεται, η κύρια αιτία είναι η προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων καθώς ο όμιλος προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το σκάνδαλο ρύπων που ξέσπασε περίπου ένα χρόνο πριν.

Με την αποχώρηση της Volkswagen, οι εργοστασιακές ομάδες που θα παραμείνουν στο WRC θα είναι μόλις τέσσερις και συγκεκριμένα η Citroen, η Hyundai, η M-Sport και η Toyota, η οποία είχε δηλώσει πως θα επανέλθει στο σπορ το 2017. Ο Φρανκ Βελς, στέλεχος της Volkswagen, είπε: «Η Volkswagen αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις. Με την επερχόμενη ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην γκάμα των μοντέλων μας πρέπει να εστιάσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στις σημαντικές μελλοντικές τεχνολογίες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!