Στο Ring τριγυρνά η νέα Bentley Continental (video)

Πέτρος Πιτσίνης
Στο Ring τριγυρνά η νέα Bentley Continental (video)
Το υπερπολυτελές κουπέ της βρετανικής φίρμας αλλάζει το 2017 και η διαδικασία εξέλιξής του περνά φυσικά από την πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία.

Δύο μοντέλα δοκιμών με βαρύ καμουφλάζ της νέας γενιάς Bentley Continental αποτύπωσε η κάμερα στη διάσημη πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Με coupe και ανοιχτό αμάξωμα, οι νέες Continental φαίνεται ότι έχουν σαφέστατες επιρροές από το πρωτότυπο EXP10 Speed ​​6. Ως εκ τούτου, έχουν ένα χαμηλότερο, πιο σύγχρονη εμπρός μέρος με δύο μεγάλους κεντρικούς προβολείς και δύο ακόμα στο πλάι τους, σημαντικά μικρότερους. Οι τονισμένοι θόλοι των τροχών και η πιο χαμηλή γραμμή του αμαξώματος, τονίζουν το δυναμισμό του μοντέλου και το καθιστούν περισσότερο σπορ αισθητικά.

Ο νέες Continental θα διαθέτουν στην κορυφαία τους έκδοση τον κινητήρα W12 του Ομίλου Volkswagen των 6.0 λίτρων. Η απόδοσή του αναμένεται να ξεπερνά αισθητά τους 600 ίππους.

Το στοιχείο όμως που αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τις επιδόσεις του νέου μοντέλου δεν είναι τόσο ο κινητήρας, όσο το αμάξωμα. Το οποίο βασίζεται στο πάτωμα MSB του ομίλου VW, το οποίο χρησιμοποιεί και η νέα Porsche Panamera. Έτσι, η σημαντική μείωση του βάρους χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, αναμένεται να μειώσει σημαντικά την αντιστοιχία κιλών/ίππο του σημερινού μοντέλου με προφανές όφελος στις επιδόσεις –αλλά και στην οικονομία.

Για αυτή άλλωστε θα φροντίζει ακόμα περισσότερο και μια υβριδική έκδοση, που φημολογείται χωρίς να έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ότι θα προστεθεί στη γκάμα των W12 και V8 κινητήρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!